thee cadeau geven
Overige

Thee cadeau geven: gezonde & lekkere cadeautip!

Thee is het leukste cadeau om te geven én om te krijgen. Waarom dat zo is doe ik uit de doeken in deze nieuwe blogpost over thee cadeau geven.

Een goed theepakket is punten scoren!

Kruidenthee theepakketEen theepakket als cadeau krijgen heeft het gevoel van een soort ontdekkingsreisje te zijn. Wie een theeliefhebber een aantal nieuwe theetjes cadeau doet, die mag er zeker van zijn dat first thing in the morning, de eerste thee al uitgeprobeerd wordt.

Het cadeau doen van een theepakket is ook een manier om een heel persoonlijk cadeau te creëren. Je kan door middel van je cadeau namelijk specifieke accenten leggen. Voor iemand die helemaal dol is op chocolade kan je bijvoorbeeld kiezen voor een thee met cacaonibs en rood fruit – zoals de Chocoberry Kiss bv. Voor die collega op het werk die altijd mango als dessert eet kan je kiezen voor exotische fruitthees zoals de Sunset Glow, de Orange Dream of de Sweet Papaya bijvoorbeeld.

Met een theepakket kan je makkelijk punten scoren door te laten zien dat je de persoon in kwestie goed kent. Je tante gaat regelmatig op vakantie naar Turkije? Ga dan voor een Turkse appelthee – de Turkish Orchard. Die vriendin die dol is op katten? Doe enkele leuke accessoires met katten bij je thee, zoals tassen met katten of een leuke theepot met katten bijvoorbeeld.

Het DIY gevoel van losse thee

Thee heeft een soort DIY gevoel, zeker losse thee. Met losse thee moet je zelf nog aan de slag. Het vraagt een aantal stappen en dat maakt thee net extra leuk. Het wordt als het ware een ritueeltje, een beleving. Je moet de losse blaadjes of stukjes in een filtertje doen, je water en timing in de gaten houden enzovoorts. Voor veel mensen is het zetten van thee dan ook echt een momentje van zen.

Het kan daarom leuk zijn om je theecadeau ook te voorzien van een theefilter en een theeschepje bijvoorbeeld. Of een leuk theeblik of een bewaardoos om de thee lang vers te houden.

Thee is gezond.

Thee als cadeau geven heeft het voordeel dat je ook iets goeds doet voor diegene die het cadeau krijgt. Thee heeft heel wat voordelen voor de gezondheid – het zit boordevol antioxidanten en fytonutriënten bijvoorbeeld. Maar daarbovenop is het ook nog eens zo dat elke kop thee een gezonde vervanging is voor anders ongezonde dranken zoals frisdrank of alcohol. Ik geef daarom veel liever een persoonlijk theepakketje dan een generische fles champagne.

Wat als iemand al veel van thee kent?

Ik ben een tealover in hart en nieren, en dat ondertussen toch al een hele tijd. Ik ben al een hele poos theesommelier en toch blijf ik genieten van elke thee die mensen voor me meebrengen of cadeau doen. Want thee is nu eenmaal iets waar je nooit op uitgekeken bent. De theewereld is zo groot dat er altijd nieuwe dingen zijn om te ontdekken. Er is langs de ene kant de wereld van de melanges waarbij theeblaadjes gecombineerd worden met fruit, kruiden en/of bloemen – overbodig om te zeggen dat de combinaties hier eindeloos zijn.

Langs de andere kant is er de pure thee. Dit is niet enkel een wereld zo ruim dat het moeilijk zou zijn om alle thee geproefd te hebben, maar het is ook nog eens een wereld met vele variabelen. Thee kent verschillende plukseizoenen bijvoorbeeld en net zoals wijn is ook bij thee de smaak elk jaar anders. Sommige thee vind je ook in verschillende landen en regio’s. Zo is Sencha en Bancha bijvoorbeeld typisch Japans maar worden deze ondertussen ook al op Chinese bodem gekweekt met andere ondertonen en accenten. Of een Tie Guan Yin bijvoorbeeld, die kom je in verschillende landen tegen maar eentje uit Taiwan zal toch nog anders smaken dan eentje uit China.

En als derde is er dan de wondere wereld van de kruiden- en fruitthees. Boem.. Nog een universum erbij! Met andere woorden, je bent nooit uitgekeken op thee en zelfs de grootste theeliefhebbers of kenners kan je steeds weer verrassen met een theecadeau.

Welke thee kiezen als cadeau?

Thee CadeauEr zijn een aantal opties. Als je zelf een pakketje samenstelt kan je kiezen voor zeer persoonlijke accenten. Maar afhankelijk van hoe goed je de persoon kent weet je misschien niet meteen de voorkeuren van de gelukkige. Dan kan je uiteraard altijd voor ontdekkingspakketten gaan.

Bij Thee.be hebben we een aantal theepakketten samengesteld die ideaal zijn om mensen mee te verrassen. Wil je een algemeen pakket? Dan hebben we het Tealovers theepakket bijvoorbeeld. Hierbij nemen we je mee op een reisje doorheen de theewereld en het komt meteen ook met een theefilter zodat de thee ook meteen opgeschonken kan worden.

Koop je voor iemand die dol is op groene thee? Dan hebben we het groene thee ontdekkingspakket. Hierin ontdek je heel veel verschillende groene theesoorten, zowel pure als met fruit en kruiden.

En zo hebben we ook het Zwarte Thee Ontdekkingspakket, het Oolong Thee Ontdekkingspakket en het Fruit- en Kruidenthee ontdekkingspakket.

Mag het een beetje meer zijn? Voor de echte connaisseurs hebben we het Tea Snob theepakket en zelf stelde ik ook een pakketje samen met mijn ultieme favorieten, het ‘Steffi’s Favorites Theepakket’.

Weet je echt niet wat kiezen? Geef dan één van onze cadeaubonnen en laat de ontvanger zelf een keuze maken uit onze gehele assortiment.

 

De producten in deze blogpost

  • Dit pakketje neemt je mee op een reisje doorheen de thee- en infusiewereld en is ideaal voor iedereen die gebrand is op het ontdekken van nieuwe smaken. We laten je kennismaken met verschillende groene thee blends, waarbij groene theebladeren gecombineerd worden met bloemen en fruit....

  • Een cadeau dat elke tea lover graag zal krijgen, een cadeaubon met een waarde van 25 euro. De ontvanger van de cadeaubon kan dan zelf een keuze maken uit ons volledige aanbod. We hebben ook cadeaubonnen van 10 euro, 50 euro en 100 euro en...

  • Het ideale pakket voor de liefhebbers van smaakvolle fruit- en kruidenthee. De wereld van de infusies kan overweldigend zijn. Alle soorten fruit en kruiden worden gemengd in verschillende blends waardoor er oneindig veel soorten zijn. Met dit fruit- en kruidenthee pakket willen we je meenemen...

One thought on “Thee cadeau geven: gezonde & lekkere cadeautip!

  1. Delsemme Petra schreef:

    Super content, heel goede service. Beantwoord heel vlug je vragen. Dus gewoon TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *