Voor de typische Chinese theeceremonie, de Gong Fu Cha, heb je heel wat dingen nodig. Kleine kopjes, een theetafel, tools en ga zo maar door. Het is een bijzonder leuke manier om je thee op te schenken en wij zijn grote fan! Op deze pagina verzamelen we voor jou de leukste spullen voor een theeceremonie.

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Gaiwan

Gaiwan “Camellia” 160ml

Gaiwan “Crane” 130 ml

Gaiwan “Lotus” 275 ml

Gong Fu Cha starter kit

Gong Fu placemat “Yin”

KINTO Unitea pitcher 450ml

Kyusu “Beju” 360ml

Porseleinen theezeefje

Puerh knife

Tasting set

Tea cups ‘Dongji’ 80 ml – set van 4

Tea Tweezer

Teapet “Buddha”

Thee presenteer schaaltje

Yixing pitcher met filter 125 ml

Yixing theeset “Zisha”

Gaiwan “Peony” 120 ml

14,95

Gaiwan “Sakura” 160 ml

18,90

Gaiwan “Yixing” 100 ml

9,90

Gong Fu Cha bamboe theetafel

39,90

Gong Fu placemat “Shui”

8,99

Tasting cups 30ml – set van 6

14,95

Teapet “Cat”

12,95

Het drinken van thee gaat duizenden jaren terug en de bakermat van thee is China, de provincie Yunnan om precies te zijn, in het Zuid-Westelijke gedeelte van China. Er doen vele legendes de ronde over hoe men tot de ontdekking van thee kwam en wie nu echt de ‘uitvinder’ van thee is. Wel is duidelijk dat thee lang als medicijn diende en dat er doorheen de geschiedenis allerhande gezondheidsvoordelen, en ja zelfs magie, aan toegeschreven werd. Via de zijderoutes werd thee verspreid over het Oosten en veel later vond het zijn weg naar Europa en de rest van de wereld.

De lange en magische geschiedenis van thee, doorspekt met mythes en legendes, zorgt er ook voor dat het theezetten een groot domein is. Vele landen hebben hun eigen manier van thee zetten. Zo kent China de Gong Fu Cha methode, letterlijk ‘de kunst van thee’. Taiwan doet dezelfde methode maar met zijn eigen toets. Verschillende landen gaan anders om met de ceremonie, zo mag er in Taiwan geen druppel gemorst worden terwijl je in China gretig en nonchalant mag zijn. Wie de Japanse zetmethode onder de knie wil krijgen die bereid zich beter voor op een jarenlange studie. Het is bijna een bewegingsleer, elke beweging moet er tot in de puntjes perfect zijn, sereniteit en kalmte staan er centraal. Cha No Yu heet de theeceremonie in Japan en het betekent ‘warm water voor de thee’.

Voor al deze rituelen zijn er ook allerhande benodigdheden zoals een theetafel, een gaiwan, kleine kopjes, een Yixing potje, en ga zo maar door. Nu thee steeds meer populariteit wint in het Westen en ook wij de magie en de zen van het thee zetten leren appreciëren, wint ook de theeceremonie aan terrein. Daarom bieden we bij thee.be ook verschillende benodigdheden aan voor de typische theeceremonies. Wil je meer weten over hoe deze ceremonies gaan? Hou dan zeker onze blog in het oog.