De trend van theeglazen te gebruiken in plaats van theetassen zet zich voort. En wij zijn fan! Door glazen te gebruiken kan je ook mooi de kleur van je thee zien. We hebben glazen met dubbelwandig glas maar gewone glazen die dan weer het voordeel hebben om de thee-ervaring te verruimen. Voor elk wat wils dus, wie theeglazen wil kopen die zit hier goed.

Toont alle 11 resultaten

Show sidebar

Glazen theekop met RVS filter 360ml

KINTO Cast latte tas 430ml

KINTO Cast theekopje 220ml

Klein dubbelwandig theeglas 200ml

Marokkaanse theeglaasjes ‘SHAY’ (set van 6)

Marokkaanse theeglaasjes gekleurd (6 stuks) 120ml

Marokkaanse theeglaasjes transparant/kleur (6 stuks) 120ml

Romantisch glas 320ml

3,99

Theeglas met filter 470ml

12,50

Groot dubbelwandig theeglas 400ml

15,95

KINTO Unitea theekopje 350 ml

9,00

Traditioneel wordt thee meer gelinkt aan tassen of mokken maar recent doen ook theeglazen hun intrede. Op het eerste zicht lijkt het een gekke beslissing om een warme drank in een glas te presenteren. Vooral wanneer er geen oor aan is. Het glas wordt namelijk heel warm. Maar laat nu net dát de bedoeling zijn.

De Chinezen schenken hun thee al jaar en dag in kopjes zonder een oor. Dit was om de theebeleving te verbeteren. Wie namelijk een tasje of een glas zonder oor heeft die voelt veel beter de temperatuur van de thee aan. Zo zouden de Chinezen zich nooit verbranden aan een kopje. Dezelfde achterliggende gedachte, namelijk de ‘beleving’ van de thee, ligt aan de basis van het intrede van de theeglazen in het Westen. Steeds meer mensen weten thee te appreciëren en wie zich verdiept in het lange en prachtige productieproces van thee die snapt waarom. De temperatuur van het water waarmee je de thee schenkt is super belangrijk maar de temperatuur waarop je drinkt ook; een andere temperatuur, een andere beleving.

Ook binnen de Marokkaanse cultuur wordt thee vaak in kleine glaasjes geschonken. Een schotel vol kleurrijke, prachtig gedecoreerde glaasjes wordt je dan gepresenteerd. Traditioneel wordt er in Marokko een groene thee (meestal een gunpowder) geschonken en deze wordt gecombineerd met munt en suiker.

Niet iedereen is een even grote fan van de warme glazen waar je, wanneer je niet goed oplet, je vingers aan kan verbranden. Daarom zie je ook steeds meer dubbelglazige theetassen opduiken. Hierdoor heb je toch een mooi glas waardoor je mooie kleur van je thee kan zien én kan je toch vol vertrouwen je glas op elk moment vastnemen.

Bij Thee.be streven we ernaar om een zo groot mogelijk assortiment theeglazen te presenteren. Afhankelijk van je wensen, noden en de gelegenheid kan je dan kiezen voor andere theeglazen.