Een kwalitatieve waterkoker mag niet ontbreken in de keuken van een theefanaat. En wie echt het beste uit zijn thee wil halen, die zet zijn water op een exacte temperatuur. Wil je een waterkoker op temperatuur kopen dan hebben wij hieronder alvast enkele prachtexemplaren voor je in petto. Met zwanenhals of zonder, in verschillende kleuren en moderne en ook aan verschillende prijzen.

Toont alle 8 resultaten

Show sidebar

Bonavita waterkoker met zwanenhals

Elektrische waterkoker met instelbare temperatuur 129,95

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – wit/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals 189,95

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – zwart/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals 189,95

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – rvs/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals 179,95

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – wit

189,95

Waterkoker + teamaker (instelbaar per 5 graden)

69,95

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – zwart

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals 189,95

Waterkoker op temperatuur

64,95

Eén van de belangrijkste factoren voor het bekomen van de perfecte kop thee, is het water waarmee je de thee zet. Water moet op de juiste temperatuur gekookt worden om het beste uit de thee te halen, maar ook om ervoor te zorgen dat de thee niet bitter wordt én om de heilzame stoffen uit de thee te krijgen.

Om je water op de juiste temperatuur te krijgen kan je het water koken en dan laten afkoelen tot op de juiste temperatuur maar nog beter is het om het water meteen tot op de juiste temperatuur te verwarmen. Op die manier verlies je de zuurstof in het water niet, dewelke een grote waarde heeft voor de smaak – zuurstof versterkt de smaak, dat is de reden waarom je ook bij wijnproeverijen aanbevelen wordt om de wijn met zuurstof te vermengen in je mond.

De juiste temperatuur is dus heel belangrijk en gelukkig is er een groot aanbod aan waterkokers met instelbare temperatuur op de markt. Er zijn daarbij twee opties. Er zijn waterkokers waarbij je een exacte temperatuur kan instellen, hierbij geef je de gewenste temperatuur digitaal in. Deze waterkokers zijn iets meer gesofisticeerd en kosten daarom vaak iets meer. Een andere optie is een waterkoker met voorgeprogrammeerde temperaturen, daarbij zijn de belangrijkste: 70°C, 80°C, 90°C, 95°C en 100°C. Hoe meer opties, hoe verfijnder je te werk kan gaan.

Elke thee heeft zijn eigen specifieke ideale temperatuur, de temperatuur waarop de thee het mooiste palet aan smaken vrijgeeft zeg maar. Alle thee is anders en daarom is het aan te raden te experimenteren met je waterkoker op de verschillende temperaturen. Gelukkig is er ook een algemene richtlijn die je in het achterhoofd kan houden: