Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Waterkoker + teamaker (instelbaar per 5 graden)

64,95

Magic Teamaker

22,95

Theefilter RVS met versiering

6,95

Bombilla (Maté rietje)

6,50

Ceremonial Matcha

Ceremonieel matcha poeder
28,95

Gaiwan

15,95

Glazen theefilter met kurkstop

6,95

Gong Fu Cha starter kit

54,95

Gong Fu Cha tools (theeceremonie)

13,95

Groot wegwerpbaar theefilter

4,25

Kalebas (Mate thee beker)

16,95

Matcha bowl keramisch

9,95

Matcha bowls Yoru & Hiru (2 stuks)

18,95

Matcha klopper

16,95

Matcha lepel

2,95

Matcha poeder (BIO)

Kwalitatieve Bio Matcha Thee
21,95

Matcha set

79,95

Stokjes voor theefilter

2,95

Tasting set

17,95

Thee schepje

3,50

Thee schepje met versiering

2,95

Thee thermometer

8,95

Thee-ei Ananas

7,95

Thee-ei met flamingo

6,95

Theezetten is een kunst. Wie start met een mooie losse thee, die wil het beste uit zijn product halen. Het juiste water, de juiste temperatuur en de juiste trektijd, het zijn allemaal cruciale factoren in het zetten van thee. Lang stonden we hier niet bij stil maar nu begint ook het Westen de kneepjes van het vak te leren en hechten we steeds meer belang aan de zetmethode van een thee. En dat is helemaal terecht want het maakt een wereld van verschil.

Wie een losse thee gebruikt die heeft een filter of een een thee-ei nodig. Zo kunnen de losse theebladeren infuseren en verwijderd worden wanneer de thee voldoende getrokken heeft. Sommige theepotten bevatten zelf al een filter. Ook theemakers zijn heel hip tegenwoordig, het is tevens dé manier om je gasten aangenaam te verrassen én je kan er ook makkelijk een icebrew thee mee maken bijvoorbeeld.

Een goede waterkoker is van cruciaal belang. De meeste waterkokers kunnen enkel op 100 graden koken waardoor thee een heel deel van zijn aroma’s verliest en je veel bitters verkrijgt. Ook gaat er zuurstof verloren wanneer water de 100 graden bereikt heeft. En die zuurstof is net heel belangrijk voor de smaak van je thee – dat is trouwens ook de reden waarom je net als bij het proeven van wijn ook thee moet slurpen, jaja dat mag je schaamteloos doen. De juiste temperatuur is dus heel belangrijk. Bij Thee.be bieden we verschillende opties aan waterkokers aan en ook voor verschillende budgetten. Wie zijn water op de juiste temperatuur gezet heeft, die moet natuurlijk ook de trektijd in het oog houden. Dit kan je timen met een digitale timer of op een heel charmante manier door het gebruik van een zandloper.

Ook wie graag de ceremoniële tour op gaat kan bij Thee.be terecht. Zo hebben we verschillende tools voor de typisch Chinese theeceremonie: de Gong Fu Cha. Drink je liever matcha? Hou je van de waanzinnige effecten van matcha waar iedereeen het altijd over heeft en wil je je matcha zo perfect mogelijk zetten? Dan hebben we alle tools in huis voor je. Van een typische matchabowl tot de chasen, de typische matcha klopper. Ben je een maté liefhebber? Ook een kalebas en een bombilla hebben we in de aanbieding.