Een heerlijke thee verkrijg je door hem op de juiste manier te zetten. Met de juiste tools tover je dan ook in een handomdraai je theeblaadjes om naar een heerlijk kopje. Ben je op zoek naar benodigdheden om je thee te zetten, dan zorgen wij alvast voor een mooi en breed assortiment van al wat je maar nodig kan hebben voor de beste kop thee.

Resultaat 1–24 van de 77 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Waterkoker + teamaker (instelbaar per 5 graden)

69,95

Magic Teamaker

29,95

Theefilter RVS met versiering

8,50

Basis theeknijper RVS small

Bombilla (Maté rietje)

Bonavita waterkoker met zwanenhals

Elektrische waterkoker met instelbare temperatuur

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – wit/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – zwart/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals

Brewista Artisan Gooseneck waterkoker – rvs/hout

Waterkoker op temperatuur met zwanenhals

Ceremonial Matcha (BIO)

Ceremonieel Biologisch matcha poeder
28,95

Cold Brew theepakket

62,50

Design RVS theefilter met hendel

Design RVS Theefilter: “Swan”

Gaiwan

Glazen theefilter met kurkstop

Gong Fu Cha starter kit

Hario cold brew fles 750ml – rood

Hario cold brew fles 800ml – licht grijs

Hario cold brew fles 800ml – licht roze

32,95

Hario cold brew fles on the go 400ml – licht groen

29,95

Houder voor matcha klopper – zwart

Kalebas (Mate thee beker)

Keramische set Japanse theetassen 150ml

KINTO Unitea pitcher 450ml

Theezetten is een kunst. Wie start met een mooie losse thee, die wil het beste uit zijn product halen. Het juiste water, de juiste temperatuur en de juiste trektijd, het zijn allemaal cruciale factoren in het zetten van thee. Lang stonden we hier niet bij stil maar nu begint ook het Westen de kneepjes van het vak te leren en hechten we steeds meer belang aan de zetmethode van een thee. En dat is helemaal terecht want het maakt een wereld van verschil.

Wie een losse thee gebruikt die heeft een filter of een een thee-ei nodig. Zo kunnen de losse theebladeren infuseren en verwijderd worden wanneer de thee voldoende getrokken heeft. Sommige theepotten bevatten zelf al een filter. Ook theemakers zijn heel hip tegenwoordig, het is tevens dé manier om je gasten aangenaam te verrassen én je kan er ook makkelijk een icebrew thee mee maken bijvoorbeeld.

Een goede waterkoker is van cruciaal belang. De meeste waterkokers kunnen enkel op 100 graden koken waardoor thee een heel deel van zijn aroma’s verliest en je veel bitters verkrijgt. Ook gaat er zuurstof verloren wanneer water de 100 graden bereikt heeft. En die zuurstof is net heel belangrijk voor de smaak van je thee – dat is trouwens ook de reden waarom je net als bij het proeven van wijn ook thee moet slurpen, jaja dat mag je schaamteloos doen. De juiste temperatuur is dus heel belangrijk. Bij Thee.be bieden we verschillende opties aan waterkokers aan en ook voor verschillende budgetten. Wie zijn water op de juiste temperatuur gezet heeft, die moet natuurlijk ook de trektijd in het oog houden. Dit kan je timen met een digitale timer of op een heel charmante manier door het gebruik van een zandloper.

Ook wie graag de ceremoniële tour op gaat kan bij Thee.be terecht. Zo hebben we verschillende tools voor de typisch Chinese theeceremonie: de Gong Fu Cha. Drink je liever matcha? Hou je van de waanzinnige effecten van matcha waar iedereeen het altijd over heeft en wil je je matcha zo perfect mogelijk zetten? Dan hebben we alle tools in huis voor je. Van een typische matchabowl tot de chasen, de typische matcha klopper. Ben je een maté liefhebber? Ook een kalebas en een bombilla hebben we in de aanbieding.