Theebuiltjes zijn een makkelijke manier om altijd en overal je favoriete thee te kunnen zetten. Bij Thee.be zorgen we steeds voor een ruim en divers aanbod voor elke theedrinker. Wil je theebuiltjes kopen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Snuffel gerust eens rond in ons assortiment theebuiltjes en laat je verrassen door unieke smaken, geuren en blends.

Resultaat 1–24 van de 34 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Bai Mu Dan – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met witte thee

Bancha – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met groene thee

Beeeee Calm Or Tea? (10 builtjes BIO)

CuBaMint Or Tea? (10 builtjes)

Duke of Orange – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met citrusthee

Duke’s Blues Or Tea? ( 10 builtjes BIO)

6,95

EverGinger Or Tea? (10 builtjes BIO)

Favour 8 bio Or Tea? (8 builtjes)

Combobox met 8 blends

Forest Queen – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met zwarte thee en bosvruchten

Garden Tea Party Or Tea?

Green Majesty – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met groene thee, appel & gember

House of Tea theebuiltjes pakket

Kung Flu Fighter Or Tea? (10 builtjes BIO)

Lady Chamomile – House of Tea (12 builtjes)

12 theebuiltjes met kamille

Lychee White Peony Or Tea? (10 builtjes BIO)

Merry Peppermint Or Tea? (10 builtjes BIO)

Monkey Pinch Or Tea (10 builtjes)

Oolong thee met perzik

PomPomelo Or Tea? (10 builtjes BIO)

Princess Ginger – House of Tea (12 builtjes)

Herbal Ginger Tea

Rainbow Box Or Tea?

Combobox met 20 theesoorten
20,90

SpecialTea Treasure Box Or Tea?

Combobox met 9 verschillende smaken

The Playful Pear Or Tea? (10 builtjes BIO)

Groene thee met stukjes peer

The Secret Life of Chai Or Tea? (10 builtjes BIO)

Tiffany’s Breakfast Or Tea? (10 builtjes BIO)

English Breakfast zwarte thee

Theebuiltjes en theezakjes zijn een heel Westers gegeven. Het is zeer makkelijk in gebruik en het bespaart je een hoop tijd. Waar je bij losse thee meer hulpmiddelen nodig hebt zoals een theefilter of een thee-ei bijvoorbeeld, kan je met theezakjes heel makkelijk in een wip theezetten. Tijdsgebrek is ons allen bekend maar toch willen we kunnen genieten van een lekker kopje thee. Als Westerling zijn we bovendien vaak onderweg en ook daar komen theebuiltjes handig te pas. Een paar theezakjes in je tas en er rest je enkel nog heet water te vinden alvorens je kan genieten van een heerlijke kop thee.

In het Oosten, met China als bakermat van de thee, worden er zelden of nooit theebuiltjes gebruikt. Thee wordt er op een heel ceremoniële wijze geschonken en dit gebeurt steeds met losse theebladeren. De theebuiltjes zijn een Westerse uitvinding die eigenlijk bij toeval gebeurde. Voor de tijd van de theezakjes werd thee vooral in blikken aangeleverd maar in 1904 stegen de prijzen voor tinnen blikken en het was Thomas Sullivan die als eerste thee in kleine zijden zakjes naar zijn klanten stuurde. Het was de bedoeling dat je de thee uit de zakjes en in je tas deed, maar die communicatie ging mis en de mensen dipte de zijden zakjes gewoon in heet water. De toevallige ontdekking zou de gehele Westerse theecultuur veranderen want later, in 1929, ontwikkelde Adolf Rambold het verder tot het standaard zakje dat het vandaag is: een dubbelgevouwen permeabel papieren zakje met nietje bovenaan.

thee in builtjesIn theebuiltjes vind je zowel de ‘echte thee’ – diegene die van de Camellia Sinensis ofwel ‘Chinese theeplant’ komt – maar ook vruchtenmengelingen, kruideninfusies en melanges. In de commerciële theezakjes, met de befaamde Lipton zwarte theebuiltje als voorbeeld, zitten meestal theeblaadjes die tot stof vermalen zijn. Deze productiemethode heet de CTC-methode en dat staat voor ‘Crush Tear and Curl’. Doordat de blaadjes zo miniscuul fijn vermalen zijn geeft de thee onmiddellijk kleur en kan het builtje er na enkele keren dippen alweer uit. De CTC-productie is ondertussen de meest gebruikte methode ter wereld om thee te maken.

Maar ook de theecultuur binnen de theebuiltjes en theezakjes begint stilaan te veranderen. Zeker met de opkomst en de stijgende populariteit van een variëteit aan groene en witte thee zien we dat de theeblaadjes minder tot poeder vermalen worden en er steeds grotere stukken theebladeren in de builtjes terechtkomen. Vaak worden de blaadjes wel iets fijner verhakkeld om zo in het theezakje te passen. Ook exclusievere thee’tjes vinden hun weg naar builtjes. Zo kan je zelfs de exclusieve jasmijnparels tegenwoordig in theebuiltjes vinden. Niet enkel meer papier maar ook verschillende andere materialen zoals zijde bijvoorbeeld, worden gebruikt voor de zakjes en er duiken steeds meer verschillende vormen op.

Nu mensen steeds meer hun weg vinden naar losse thee, ze steeds meer kiezen voor het volledige theeblad én bewuster consumeren, wordt het ook erg hip om je eigen theezakjes te vullen. Je kan op die manier ook zelf gedroogde bloemen of kruiden toevoegen en zo je eigen unieke melanges maken. Bij Thee.be bieden we verschillende zakjes aan om je eigen builtjes te maken.

theebuiltjes

Thee in builtjes schenken

Voor wie builtjes thee schenkt en de ideale smaak wil bekomen gelden dezelfde regels dan voor wie losse thee schenkt:

  • Om te beginnen kies je best theebuiltjes of theezakjes van een goede kwaliteit. Want wat er niet in zit kan je er ook niet uithalen. Sommige zakjes, vooral de papieren, geven lichtjes smaak af, houd hier rekening mee.
  • Gebruik liefst flessenwater of gefilterd water, voor een optimale kwaliteit.
  • Verwarm het water tot op de juiste temperatuur. Bij de ‘echte thee’ is dat voor groene theebuiltjes tussen de 70 en de 80 graden Celsius, voor witte theebuiltjes tussen 80 en 85 graden Celsius, voor oolong theebuiltjes rond de 90 graden Celsius en voor zwarte theebuiltjes rond de 95 graden Celsius. Voor kruidenthee en vruchteninfusies in theezakjes mag je je water verwarmen tot tegen het kookpunt. Je gebruikt hier best een waterkoker op temperatuur voor of een thermometer.
  • Houd er rekening mee dat bij de meeste theezakjes de theebladeren lichtjes gebroken worden om in het zakje te passen. Daardoor geven ze sneller hun smaken en aroma’s vrij en is de trektijd dus vaak korter dan bij losse thee.

Bij Thee.be doen we ons best om een mooi en divers gamma van theebuiltjes en theezakjes aan te bieden zodat elke theeliefhebber ook heel makkelijk een snelle kop thee kan zetten. Uiteraard gaan we voor net dat tikkeltje meer en net dat ietsje specialere. Voor de selectie van onze theebuiltjes en theezakjes gaan we steeds op zoek naar kwaliteitsvolle producten en eerlijke merken.