Wie een theepot wil kopen is hier aan het juiste adres. We selecteerden verschillende theepotten uit, naar ieders voorkeur. In ons gamma vind je zowel porseleinen, glazen als gietijzeren theepotten, elks met hun eigen karakteristieken en voordelen. Een theepot voor jou alleen of net eentje die ook al je gasten van een warme kop kan voorzien? We hebben het allemaal in petto voor je.

Resultaat 1–24 van de 42 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Theewarmer met kaars RVS

15,95

Chinese theeset 0,7L

38,95

Chinese theeset wit 1,2L

46,95

Gietijzeren Theepot “Aracha” Zwart 1,2l

49,95

Gietijzeren theepot “Benifuki” Grijs 0,8l

44,95

Gietijzeren Theepot “Denguri” Grijs 0,8l

39,95

Gietijzeren theepot “Yamaguchi” Zwart 0,3L

29,95

Glazen éénpersoons theeset 0,45L

27,95

Glazen onderzetter met kaars

23,95

Glazen theepot 1,2L met glazen theefilter

46,95

Glazen theepot 1,2L met inox theefilter

51,95

Gong Fu Cha theepot “Dao” 180 ml porselein

19,95

KINTO Cast theepot met filter 700 ml

37,00

KINTO One Touch theepot met filter 280ml

19,00

KINTO One Touch theepot met filter 450ml – RVS

29,50

KINTO One Touch theepot met filter 450ml – zwart

24,00

KINTO Unimug theepotje blauw 350ml

19,00

KINTO Unimug theepotje geel 350ml

19,00

KINTO Unimug theepotje grijs 350ml

19,00

KINTO Unimug theepotje roze 350ml

19,00

KINTO Unimug theepotje transparant 350ml

19,00

KINTO Unitea theewarmer met kaars SMALL

30,00

Kyusu “Beju” 360ml

62,50

Onderzetter theepot met kaars

16,95

De wereld van thee kent een historie van duizenden jaren en daardoor kennen ook theepotten een rijkelijke geschiedenis. In China worden theepotten vooral uit klei gemaakt en dan specifiek de klei van Yi Xing klei. Yi Xing is een klein stadje in de provincie Jiangsu. Het is de enige plek ter wereld waar deze hele speciale klei gevonden wordt. De klei heeft verschillende kleuren, van bruin tot groen en diep purper. Het is volledig natuurlijk, zonder kleurstoffen en heeft unieke poreuze eigenschappen wat het uitermate geschikt maakt voor het brouwen van thee. Alle theepotten in Yi Xing worden met de hand gemaakt en de aantallen worden zeer streng gelimiteerd. Daardoor zijn echte Yi Xing theepotten bijzonder duur. De mensen die eraan werken zijn kunstenaars als het ware en theepotten worden soms verkocht voor duizenden euro’s.

De Yi-Xing theepotten worden gebruikt voor de traditionele Chinese theeceremonie die Gong Fu Cha genoemd worden. In het Westen gebruiken we over het algemeen een heel andere soort theepot. Waar Yi-Xing theepotten vooral klein van formaat zijn, voor het vullen van de kleine ceremoniële kopjes, zijn Westerse theepotten vooral groot van formaat. In het Westen houden we ervan een grote pot thee op tafel te zetten waar iedereen meermaals een kop van kan vullen. Vanuit het Herborsime wordt thee lang getrokken en worden er weinig theebladeren gebruikt, dit om zoveel mogelijk stoffen uit de thee te krijgen. Een glazen theepot is hier ideaal voor. Bovendien kan je dan mooi de bladeren zien ontvouwen.

In het Westen gebruiken we vaak een porselein theepot, bijpassende kopjes zorgen meteen voor een mooi theeservies. Deze traditie komt vooral vanuit Engeland, denk daarbij aan de typische high-tea taferelen. Je vindt ze in allerlei vormen en kleuren, vaak met motieven van bloemen of dieren. Wie losse thee wil gebruiken in een porseleinen theepot, die kiest best ook een goede filter voor de theeblaadjes. Wanneer de filter tussen de pot en het dekseltje moet passen kies je best eentje met flinterdunne hendels. Naast porseleinen theepotten en theesets worden ook de gietijzeren theepotten steeds populairder. Vooral in de Japanse cultuur zijn ze in trek. Je vindt vaak bijpassende kopjes in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur. Met een bijpassende onderzetter – een gietijzeren theepot wordt namelijk bijzonder heet – ben je helemaal gesteld.

Een goede theepot is onmisbaar voor de theeliefhebber, of het nu voor jezelf is of om thee te delen met anderen. Bij Thee.be bieden we daarom een ruim aanbod aan theepotten aan, zodat iedereen er zijn gading in kan vinden.