Wil je losse zwarte thee kopen? Dan stellen we je graag voor aan onze ruime selectie zwarte thee. Uit verschillende landen selecteerden we allerhande kwalitatieve zwarte thee. Al onze thee’tjes ondergaan een strenge selectieprocedure en een kwaliteitscontrole, want net als jij houden wij van een uitmuntende smaak in ons kopje. Naast de traditionele zwarte thee bieden we ook melanges en blends aan met zwarte thee erbij.

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Assam Mokalbari

Zwarte Assam thee uit India 9,99

Black Chai

Zwarte thee met Indische kruiden 5,99

Black Deca

Cafeïnearme zwarte thee uit India 9,99

Black Lemon

Zwarte thee blend met citroen 5,10

Black Rose

Zwarte thee blend met rozenblaadjes 4,49

Ceylon Pekoe UVA Highlands

Zwarte thee uit Sri Lanka 4,50

Chocoberry Kiss

Zwarte Chocolade & Bessenthee 6,15

Darjeeling

Zwarte thee uit India 7,50

Divine Strawberry

Theeblend met groene en zwarte thee Oorspronkelijke prijs was: €5,65.Huidige prijs is: €5,10.

Earl Grey

Een klassieker onder de zwarte thee 4,95

Earl Grey – Garden of Eden

6,00

English Breakfast

Zwarte theeblend 4,35

Forest Walk

Zwarte thee met bosvruchten 5,49

Fruity Flower

Zwarte & groene thee met bloemen en fruit 5,49

Golden Nepal

Zwarte thee uit Nepal 5,25

Golden Tippy AMBAR

Zwarte thee uit Vietnam 7,95

Golden Yunnan

Premium zwarte thee uit China 11,25

Himalaya Imperial Black

Exclusieve zwarte thee uit Nepal 12,95

Honey Black

Exclusieve Taiwanese zwarte thee 15,99

Lapsang Souchong

Zwarte thee uit China 6,95

Mango Tango

Zwarte theeblend met mangostukjes 5,10

Orange Cookie

Zwarte thee met appelsien en koekjessmaak 5,99

Peachy Summer

Zwarte Exotische perzikthee 5,90

Pomelo & Basil Delight

Zwarte Pomelo & Basilicumthee 3,99

Zwarte thee is de meest bekende thee en wereldwijd ook de meest gedronken theesoort. Het ontstond lang geleden in China. In het Oosten wordt zwarte thee ‘rode thee’ genoemd. De Chinezen baseren zich daarbij op de traditionele kleur van een opgeschonken thee, dewelke eerder rood van kleur is, in het Westen daarentegen stamt onze benaming af van de kleur van de gedroogde bladeren en die is zwart.

losse zwarte theeDe geschiedenis van thee gaat terug naar het jaar 2737 voor Christus, toen de Chinese keizer Shen Nong volgens de legende per ongeluk thee ontdekte. In China werd water steeds gekookt voor het te drinken om bacteriën te doden. En zo viel er op een dag een theeblad van de theeboom, recht in het kokende water van Shen Nong. Hij vond de smaak heerlijk en voelde zich ook heel opgewekt na het drinken van een kopje. De keizer was ook een wetenschapper en dus ging hij verder op onderzoek naar thee en ook naar geneeskrachtige werking ervan. En zo is de geschiedenis van thee doorspekt met mythes en filosofie.

In het Westen wordt thee vaak geassocieerd met de traditionele zwarte thee. Jarenlang werd er hier vooral zwarte thee gedronken. Toch was de eerste thee in het Oosten de groene thee en heel lang werd er enkel groene thee gedronken in China. Vanwaar dan de traditie rond zwarte thee bij ons? Het was de eerste thee die tot in Europa kwam, via de Engelsen. Het was niet meteen de beste thee die tot hier geraakte, maar het kwam uit de kolonie en dus was het super exclusief en geliefd bij de rijken. Om de smaak wat te verzachten deden de Engelsen er suiker en melk bij, een traditie die in Groot-Brittannië nog steeds leeft.

Net zoals elke thee komt de losse zwarte thee van de Camellia Sinensis plant. Er zijn twee subcategorieën van deze plant waar thee van gemaakt wordt: de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica. Zowel witte, groene, oolong als zwarte thee worden van deze theeplant gemaakt. Het is dus hetzelfde blad maar steeds met een ander productieproces.

Het productieproces van losse zwarte thee:

Eerst worden de bladeren geplukt op het veld en uitgespreid op doeken om ze te laten verwelken, dat kan binnen of buiten gebeuren. Het vochtgehalte in de blaadjes daalt en de blaadjes worden zachter. Daarna worden de blaadjes manueel of mechanisch gerold, hierdoor breken de celmembranen en start het oxidatieproces. Daarna komt er een periode van volledige oxidatie, een proces dat goed bewaakt wordt door de ‘teamaster’. De omgeving wordt hierbij grondig gecontroleerd. De temperatuur moet exact juist zijn, de ventilatie wordt op peil gehouden en alles gebeurt in een zeer vochtige omgeving. De teamaster beslist wanneer het tijd is om het oxidatieproces te stoppen. Daarna wordt thee finaal gedroogd in een oven of in een wok. Tot het vochtgehalte nog zo’n 3 a 4 procent is.

zwarte theeHoe schenk je best een zwarte thee?

  • Om te beginnen kies je best een losse zwarte thee van een goede kwaliteit. Wat er niet in zit kan er ook niet uitkomen. Start dus met een goede basis.
  • Weeg je theebladeren af. Er zijn verschillende manieren om thee te zetten maar voor de traditionele Westerse methode gebruik je ongeveer 2 gram per kopje.
  • Doe de losse zwarte thee in een thee ei, een thee filter of een thee zakje.
  • Gebruik liefst flessenwater of gefilterd water, voor een optimale kwaliteit.
  • Verwarm het water tot 90 à 95 graden Celcius.

De ene zwarte thee is de andere niet en bij Thee.be willen we je dan ook kennis laten maken met een zo ruim mogelijk assortiment aan thee.