Je losse thee makkelijk omtoveren tot een heerlijk kopje? Een theefilter of een thee-ei helpt je daar heel makkelijk bij. Het aanbod theefilters en thee-eitjes is bijzonder groot en we zorgden dan ook voor een brede waaier aan keuze. Of je nu graag eentje uit nylon of metaal hebt, in een kleurtje of RVS, met versiering of neutraal.. We hebben het allemaal in de aanbieding!

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Theefilter RVS met versiering

8,50

Basis theeknijper RVS small

Design RVS theefilter met hendel

Design RVS Theefilter: “Swan”

Glazen theefilter met kurkstop

Porseleinen theezeefje

Stokjes voor theefilter

Thee-ei met bij

Thee-ei met hartje

Thee-ei met kat

Thee-ei met unicorn

Theefilter groen

Theefilter kat

Theefilter met brede rand RVS

Theefilter Nijlpaardje

Theefilter RVS Goud

13,95

Theefilter RVS, 1 hendel

7,50

Theefilter RVS, 2 hendels

Theefilter wegwerpbaar voor stokje

Theefilter wegwerpbaar, papier medium

Theefilter wegwerpbaar, papier LARGE

Theefilter wegwerpbaar, papier Small

Theefilter zonder hendel

Theefilter zwart

Losse thee vraagt iets meer werk dan thee in builtjes, maar dat is het zeker waard. Behalve de ruime variatie in losse thee – die vaak nog veel uitgebreider is dan de thee’s in builtjes sluit het ook meer aan bij de traditie van theezetten in het Oosten, waar thee zijn oorsprong vindt. Losse thee zetten dwingt je ook om je tijd te nemen, waardoor het voor vele mensen iets meditatiefs heeft.

Bij het zetten van losse thee wordt vaak gewerkt met een filter, een soort zeefje. Dit zorgt ervoor dat wanneer de thee lang genoeg getrokken heeft om de gewenste intensiteit te bereiken, je makkelijk de filter er weer kan uithalen om ervoor te zorgen dat het infuseren stopt.

Een theefilter is op meerdere manieren inzetbaar: je kan een theefilter gebruiken op zowel individuele theekopjes of in een theepot om een grote portie thee in één keer te zetten. De filter is namelijk groot genoeg om meer theebladeren erin te doen wanneer je een theepot gebruikt. Het is makkelijk te vullen en makkelijk proper te maken. De zeefgaatjes zijn over het algemeen heel fijn waardoor er geen theeblaadjes in je water ontsnappen en de fijne structuur zorgt er ook voor dat de theezeef geschikt is voor kruidenthee (fijne kruiden zoals rooibos bijvoorbeeld kunnen bij ruwere zeefjes ontsnappen, onderaan vind je een overzicht van de zeefjes met elks hun kwaliteiten).

Er zijn verschillende theefilters met elk hun eigen kwaliteiten. Bij het kiezen van een zeefje kijk je best naar de theetassen of theepotten die je wil gebruiken. Hebben je tassen een grote diameter dan kies je best een zeef met een brede rand zodat je theemok steun biedt aan de zeef. Moet je zeefje ook dienstdoen in een theepot, dan kijk je best naar het deksel van je theepot en welke zeef makkelijk tussen de pot en het deksel past. Een goede filter hiervoor is een filter met platte randen.

Bij Thee.be streven we naar een zo ruim mogelijk assortiment filters. We bieden daarom verschillende zeven in verschillende materialen aan. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kwaliteiten.

Thee filter uit stainless steel / roestvrij staal.

Dit is een filter die jaren mee gaat. Hij kan tegen een stootje, mag in de vaatwasser en bovendien ziet het er bijzonder mooi uit. Er zijn verschillende vormen en kleuren beschikbaar. De randen zijn vaak plat waardoor deze filter ook past op de meeste theepotten.

Thee filter uit glas

Glazen theefilters hebben het voordeel dat ze de thee op geen enkele manier beïnvloeden. Waar sommige materialen de smaak lichtjes kunnen wijzigen heeft een glazen filter geen enkel effect op de thee. Bovendien is het een zeer duurzaam materiaal. Glazen filters hebben vaak grotere gaatjes waardoor het iets minder geschikt is voor bepaalde kruidenthee’s met hele fijne deeltjes, zoals rooibos bijvoorbeeld.

Thee filter van nylon

Eén van de meest gangbare filters op de markt. Hij is makkelijk in gebruik en ook af te wassen in de vaatwasser. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar en dit is ideaal voor wie graag verschillende soorten thee drinkt. De nylon verkleurt namelijk wat naar de kleur van je thee. Daarom is het handig een bepaalde kleur van filter te voorzien voor een bepaalde thee. Zo wordt vaak in de zwarte nylon filters losse zwarte thee gedaan, in de groene filter losse groene thee en de rode fiter kruidenthee bijvoorbeeld.

Thee-ei

Je kan ook kiezen voor een thee-ei, dit is een metalen filter die je kan dichtklikken en die in zijn geheel in het heet water hangt. Je kan ook opteren voor een knijptang. Dit is een tang met een balletje aan het einde waarin je de thee doet. Gebruik je vaak thee met grote bladeren, zoals bij witte thee vaak het geval is? Dan kies je best voor een groot thee-ei zodat je voldoende thee in je filter kan doen.