Ben je op zoek naar de benodigdheden voor Japanse matcha, een matchaklopper of een matchabowl? Wil je een kwalitatieve matcha kopen? Of ben je eerder voorstander van Latijns-Amerikaanse maté? Want ook wie maté, bombillas en kalebassen wil aanschaffen die zit hier juist. Op deze pagina verzamelden we alle matcha en maté benodigdheden.

Toont alle 22 resultaten

Show sidebar

Bombilla (Maté rietje)

Ceremonial Matcha “Nippon”

23,95

Ceremonial Matcha (BIO)

Ceremonieel Biologisch matcha poeder
28,95

Houder voor matcha klopper – Kusenaoshi

Houder voor matcha klopper – zwart

Kalebas (Mate thee beker)

Matcha bowl keramisch 300ml

Luxe keramische matchabowl

Matcha bowls Yin & Yang (2 stuks)

Set van twee keramische matchabowls

Matcha klopper

Oorspronkelijke prijs was: €17,95.Huidige prijs is: €15,95.

Matcha klopper – donker

Matcha lepel

Matcha lepel – donker

Matcha poeder (BIO)

Kwalitatieve Bio Matcha Thee
21,95

Matcha zeefje

Mate set – beker & rietje (roze)

Mate set – beker & rietje (turquoise)

Mate set – beker & rietje (zwart)

Moga Cha

Set Japanse theeblikjes ‘Futsumushi’

Kleine theeblikjes met Japans design

Set Japanse theeblikjes ‘Ryokucha’

Kleine theeblikjes met Japans design

Yerba Maté

Infusie van Zuid-Amerikaanse Mathéplant

Matcha Set

Set met matchaklopper, matchabowl, lepel en houder.
99,95

Matcha is de laatste jaren bijzonder populair en dit vooral dankzij de vele gezondheidsvoordelen die de drank biedt en waarover de laatste jaren veel geschreven werd. Matcha is een groene thee uit Japan en hoewel groene thee altijd heel wat voordelen in de aanbieding heeft is het verschil met matcha dat het om een poeder gaat en je dus niet enkel een aftreksel drinkt maar eigenlijk de gehele theebladeren in een verpulverde vorm volledig opdrinkt.

Matcha vraagt om wat extra handelingen en dus ook extra tools. Om te beginnen wordt een matcha traditioneel met een bamboe lepel geschept. Je wil ongeveer een gram nemen en dat evenaart een klein hoopje op de bamboo lepel. Dit doe je in een traditionele matcha bowl. Dit is een kommetje waar je de matcha in zal kloppen en ook meteen uit zal drinken. Warm het kommetje op voorhand even op door er heet water in te doen en het meteen weer uit te gieten. Hierdoor vermijd je dat je drank onmiddellijk afkoelt door de koude kom. Doe daarna de matcha erin met je bamboe lepel en doe dit eventueel door een klein zeefje om brokjes te vermijden. Doe er een klein beetje warm water bij. De aangeraden temperatuur verschilt nogal van bron tot bron, wij raden zo’n 70 graden aan. Dan ga je opschuimen. Een matcha schuim je op met een matcha klopper of ook wel een ‘chasen’ genoemd. Een chasen laat je rusten op een chasen houdertje. Dit is om de chasen zijn vorm te doen behouden. Daarna giet je terug heet water erbij en klopt het geheel weer op tot het schuimt. Daarna rest je enkel nog je heerlijke gezonde matcha op te drinken.

Maté is wat minder bekend dan matcha. Het komt uit Brazilië en het is eigenlijk geen thee. Het komt namelijk niet van de Camellia Sinensis. Het is een aftreksel van jonge blaadjes van de yerba maté plant. Ze worden gedroogd en fijn vermalen. Het heeft een heel unieke en specifieke gerookte smaak. Het is heel sterk van smaak en het bevat ook een stevige dosis cafeïne. Ook yerba maté vraagt om enkele specifieke benodigdheden. Zo wordt het traditioneel gedronken uit een speciale kop, een kalebas of ‘cuia’ in het Portugees en dit met een ijzeren rietje een bomba of bombilla.

Maté wordt zowel warm als koud gedronken, koud opgegoten heet yerba maté dan ‘tereré’. Het wordt vooral als oppepper gedronken, een kwaliteit die het heeft door zijn hoge dosis cafeïne.

Bij Thee.be zorgen we voor alle benodigdheden voor jouw matcha of maté ervaring.