kamillethee voordelen
Theeblog

Kamillethee voordelen: 4 dingen waarvoor kamillethee goed is

Kamille is een kostbaar kruid (en eigenlijk onkruid) met heel wat positieve effecten voor ons lichaam. Het wordt al heel lang ingezet als traditioneel geneesmiddel tegen de behandeling van onder meer wonden, zweren, eczeem, bulten, brandwonden, reumatische pijn, oog- en oorinfecties en neusinfecties. Het werkt ook beschermend tegen bepaalde soorten kankers en het bevordert de slaap. Een overzicht.

pure kamillethee Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde kamillebloemen. De smaak is zacht bloemig en erg geschikt voor mensen die het liever cafeïnevrij houden. Het bevat bovendien heel wat voedingsrijke stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Wij verkopen hier op thee.be natuurlijk pure kamillebloemen waarmee je een échte kamille-infusie kan maken.

De voordelen van kamillethee

  1. Kamillethee helpt je maag te kalmeren. Veel wetenschappelijk bewijs is hier nog niet over, maar het wordt van oudsher wel daarvoor gebruikt, net als voor misselijkheid en zware verteerproblemen. Waarschijnlijk is die kalmerende werking te wijten aan de ontstekingsremmende werking dat kamille heeft.
  2. Kamillethee bevat veel antioxidanten die kunnen beschermen tegen bepaalde kankers zoals borstkanker, huid-, baarmoeder- en prostaatkanker. Eén studie wees ook uit dat mensen die twee tot zes keer per week kamillethee dronken aanzienlijk minder risico liepen op slokdarmkanker.
  3. De antioxidanten in kamillethee helpen ook de bloeddruk te regelen en cholesterol te verminderen, wat maakt dat kamillethee ook gezond is voor het hart. Daarnaast kan het ook helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. De ontstekingsremmende werking zorgt er namelijk voor dat er minder celschade is in de pancreas, het orgaan waar insuline wordt aangemaakt, de stof die ervoor zorgt dat suiker in je bloed kan worden verwijderd.
  4. Kamille bevat een antioxidant, apigenine genaamd, dat zich kan binden aan bepaalde receptoren in je brein die slaperigheid bevorderen. Dat maakt dat kamillethee een ideaal slaapmutsje is, omdat het je niet alleen slaperig helpt maken, maar ook de kwaliteit van je slaap verbetert.

Tip:

  • Hou je niet zo van de ietwat aardse smaak van kamille, dan kan je kiezen voor deze biologische kamillethee met een honing- en vanillesmaak of eentje van mijn eigen theeblends, de Moonlight van AMBAR, een zalig zachte biologische infusie van kamille, lavendel en kruiden.
  • Heb je een verkoudheid, dan kan je altijd stomen boven een pot dampend water met kamille-extract!

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4130174/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *