kamillethee voordelen
Gezondheid

Kamillethee voordelen: 4 dingen waarvoor kamillethee goed is

Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde kamillebloemen. De smaak is zacht bloemig en erg geschikt voor mensen die het liever cafeïnevrij houden. Het bevat bovendien heel wat voedingsrijke stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Wij verkopen hier op thee.be natuurlijk pure kamillebloemen waarmee je een échte kamille-infusie kan maken.

Kamille is een kostbaar kruid (en eigenlijk onkruid) met heel wat positieve effecten voor ons lichaam. Het wordt al heel lang ingezet als traditioneel geneesmiddel tegen de behandeling van onder meer wonden, zweren, eczeem, bulten, brandwonden, reumatische pijn, oog- en oorinfecties en neusinfecties en de bevordering van slaap. Een overzicht van de potentiële gezondheidsvoordelen.

pure kamillethee

De voordelen van kamillethee

 1. Kamillethee helpt je maag te kalmeren. Veel wetenschappelijk bewijs is hier nog niet over, maar het wordt van oudsher wel daarvoor gebruikt, net als voor misselijkheid en zware verteerproblemen. Waarschijnlijk is die kalmerende werking te wijten aan de ontstekingsremmende werking dat kamille heeft.
 2. Kamillethee bevat veel antioxidanten.
 3. De antioxidanten in kamillethee zouden ook helpen de bloeddruk te regelen en cholesterol te verminderen. Daarnaast zou het ook helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen. De ontstekingsremmende werking zou er namelijk voor zorgen dat er minder celschade is in de pancreas, het orgaan waar insuline wordt aangemaakt, de stof die ervoor zorgt dat suiker in je bloed kan worden verwijderd.
 4. Kamille bevat een antioxidant, apigenine genaamd, dat zich kan binden aan bepaalde receptoren in je brein die slaperigheid bevorderen. Dat maakt dat kamillethee een ideaal slaapmutsje is, omdat het je niet alleen slaperig helpt maken, maar ook de kwaliteit van je slaap verbetert.

Tip:

 • Hou je niet zo van de ietwat aardse smaak van kamille, dan kan je kiezen voor deze kamillethee met een honing- en vanillesmaak of eentje van mijn eigen theeblends, de Moonlight van AMBAR, een zalig zachte infusie van kamille, lavendel en kruiden.
 • Heb je een verkoudheid, dan kan je altijd stomen boven een pot dampend water met kamille-extract!

Bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4130174/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463157/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

De producten in deze blogpost

 • 4,40

  De klassieker onder de klassiekers binnen de infusies en dat ook nog eens in zijn meest pure vorm. Kamillebloemen en kamillethee staan vooral bekend om hun rustgevende eigenschappen. Daarom wordt deze infusie ook vaak ingezet als 'slaapthee'. Evengoed is hij je ideale partner voor een...

 • 6,50

  Deze kruidige en bloemige infusie is pure wellness in een kopje. De rustgevende toetsen van lavendel, kamille en venkel maken je helemaal zen en brengen balans. Perfect tijdens een momentje voor jezelf of voor het slapengaan, want deze blend bevat geen cafeïne. Deze bloemen en...

 • Beeeee Calm thee is een biologische kamillethee met honing- en vanillesmaak. Een kopje Beeeee Calm kan de dag compleet maken. Sluit je ogen, haal diep adem en stel je voor dat je omringd bent door een zee van bloemen. Het aroma is dat natuurlijke kamille...

2 thoughts on “Kamillethee voordelen: 4 dingen waarvoor kamillethee goed is

 1. Deleuze Guy schreef:

  Ik mag geen ontstekingsremmer innemen vanwege mijn bloedverdunners, maar in Camille thee zitten ontsteking remmers, is dit voor mij schadelijk?

  1. Steffi Vertriest schreef:

   Hoi Guy,

   Camille thee wordt over het algemeen afgeraden voor mensen die bloedverdunners nemen. Misschien kan je het nog een keertje aan je arts vragen om zeker te zijn, maar ik zou er zeker voorzichtig mee om springen.

   Groetjes,
   Steffi Vertriest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *