Matcha Affogato
Recepten

Recept: Matcha Affogato met witte chocoladeschilfers

Move over Matcha latte! De nieuwste trend is de matcha affogato en wij zijn alvast grote fan. De combinatie van matcha en vanille werkt bijzonder goed, het is niet voor niks dat vanille vaak wordt toegevoegd aan de matcha lattes. Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens mijn opleiding theesommelier allerhande verschillende matcha’s naast elkaar proefde om zo de kwaliteit te testen. Wat me opviel was dat in een goede matcha tonen van chocolade naar voren komen. Nu blijft ook de combinatie met witte chocolade bijzonder goed te werken. Uit de combinatie van dit alles kwam dit receptje tot stand.

Een matcha wordt wel vaker in de keuken gebruikt. De sterke smaak van deze groene schaduwthee past namelijk bij heel wat verschillende gerechten en bovendien staat matcha bekend voor zijn vele gezondheidsvoordelen – daar kan je alleen maar blij van worden.

Het receptuur van deze Matcha Affogato is voor één portie

Ingrediënten Matcha Affogato:

  • 2 gram matcha poeder
  • 80 ml water
  • 1 grote bol vanille-ijs
  • Een half handje vol witte chocoladeschilfers

Matcha Affogato fotoRecept Matcha Affogato:

Start met het maken van je matcha en dat doen we uiteraard volgens de regels van de kunst. Gebruik een matcha bowl of chawan en zeef idealiter je matcha even door een klein zeefje. Doe er een beetje water (op maximaal 80 graden gezet) bij en klop het met je matcha whisk of chasen tot een papje. Voeg de rest van het water toe en klop verder op tot het een beetje schuimt – maximaal 45 seconden.

Doe een bolletje vanille-ijs in een glaasje en giet de matcha erbij. Doe er de witte chocoladeschilfers over en serveer meteen.

*Aangezien je de matcha niet puur drinkt hier kan je een “gewone” culinaire matcha nemen in plaats van de ceremonial grade.

De producten in deze blogpost

  • Ingrediënten Matcha

  • Op zoek naar dé perfecte keramische matchabowl? Dan zit je bij deze helemaal goed. Met een aangename structuur om de authentieke matcha-ervaring te verkrijgen. In deze bowl maak je de matcha en kan je ook je favoriete drank meteen uit slurpen. We hebben ook matchakloppers...

  • 9,99

    Moga is gemalen groene thee uit Japan. Het verschil met Matcha is dat de Tencha niet geroosterd is. De rauwe bladeren worden direct vermalen in plaats van in de oven geroosterd te worden, zoals bij matcha. De smaak is daarom iets anders: kruidiger, zoeter en...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *