Havermout matcha en witte chocola
Recepten

Recept: havermout met matcha en witte chocolade

Ik zeg het je, dit is een gamechanger!! Dat matcha en witte chocolade een perfecte match zijn daar hadden we het al vaker over op deze blog. Ook in cake en gebak worden de twee wel vaker gecombineerd. Maar recent maakte ik voor het eerst een havermoutpap met deze gouden combo en nu wil geen havermout meer zonder!

We bieden op Thee.be ondertussen verschillende soorten matcha aan. Recent hebben we ons assortiment ook nog uitgebreid. Zo kwam onze ceremonial matcha “Nippon” erbij en voegden we ook een Moga Cha (dewelke van dezelfde thee gemaakt wordt, maar ongeroosterd blijft) toe. Als je twijfelt welke matcha je nu best neemt dan maak je best de afweging door na te gaan of je de matcha vooral puur gaat gebruiken of eerder in bereidingen. Voor puur gebruik adviseren we steeds een ceremonial matcha, maar voor bereidingen kan je een gewone gebruiken. Ik heb steeds beiden in huis, zo kan ik ze inzetten naar gelang.

That being said, hop naar het recept. Het is een recept voor twee personen – want sharing is caring. Voel je vrij om het ei eruit te laten of de melk te vervangen door een plantaardig alternatief.

Receptuur havermout met matcha en witte chocolade

Recept Havermout met matcha en witte chocoladeIngrediënten:

 • 70 gram haver
 • 300 ml water
 • Snuifje zout
 • Scheutje volle melk
 • 1 ei
 • ¼ tl vanillepoeder
 • 1 tl matcha
 • 100 g witte chocolade (of meer of minder naar keuze.)

Hoe:

Breng haver, water en het snuifje zout aan de kook in een steelpannetje. Zet het vuur lager en laat pruttelen tot je pap krijgt. Als de pap dikker wordt voeg je er wat melk aan toe. Kluts vervolgens het ei eronder (snel klutsen is de sleutel om en gekookte stukken ei in je pap te vermijden).

Meng nu de matcha onder de pap. Hiervoor gebruik je best een matcha zeefje om niet teveel brokken te krijgen. Roer goed en verdeel vervolgens de pap over twee kommen.

Brokkel in elke kom 50 gram witte chocolade en eet onmiddellijk op.

Smakelijk!

De producten in deze blogpost

 • Ingrediënten Matcha

 • Dit groene matcha poeder komt uit Kawane, regio Shizuoka in Japan. Daar wordt de meest verfijnde tencha geteeld, de thee die vermalen wordt tot het befaamde matcha poeder. Tencha is een schaduwthee, wat wil zeggen dat de planten overschaduwt worden tijdens hun groei. Doordat ze...

 • 9,95

  Maak je dé perfecte matcha dankzij dit matcha zeefje. Matcha poeder is super fijn en kan soms kleine klontjes vormen. Hierdoor mengt de Matcha zich niet goed met het warme water in je matcha kom. Vermijd brokken en zeef je matcha eerst met behulp van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *