bubble tea
Recepten

Bubble Tea: wat is het en hoe maak je het zelf?

Wat is Bubble Tea?

Bubble tea, ook wel gekend als BOBA tea, is een op thee gebaseerd drankje afkomstig uit Taiwan. Het is non-alcoholisch en bevat geen koolzuur. Dit heerlijk drankje werd eind jaren 80 uitgevonden in Taiwan en is nog steeds immens populair. In elke grote stad vind je tegenwoordig wel een bubble tea zaak. Er bestaan 2 soorten bubble tea: op basis van melk (de traditionele versie) en op basis van fruit, respectievelijk milky bubble tea en fruity bubble tea genoemd.

Het key ingrediënt zijn natuurlijk de bubbles. De ‘bubbles’ in bubble tea zijn ofwel jellies, tapioca parels of fruit parels. Tapioca parels zijn een 100% natuurlijk product gemaakt van cassave, ookwel gekend als maniok, met een ‘chewy’ textuur die lijkt op dat van gummi beertjes. Er bestaat zelfs een chinees woord voor de perfecte ‘chewy’ textuur van de tapioca parels, namelijk ‘QQ’. De Fruit parels hebben een gelatine achtig laagje en zijn gemaakt van agaragar zeewier met binnenin vruchtensap. De bubbles zijn redelijk groot in omvang, ongeveer 1 cm in diameter, wat maakt dat een extra breed rietje nodig is om te kunnen drinken.

Zelf bubble thee maken

Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het maken van bubble tea. Je hebt keuze uit witte, groene, oolong of zwarte thee als basis. Theeën met een sterk smaakprofiel, zoals jasmijn thee of zwarte thee, geven het beste resultaat. Dan kan je kiezen om een milky of een fruity bubble tea te maken. En als laatste heb je nog de keuze of je jellies, tapioca parels of fruit parels gebruikt als bubbles. Voor ieder wat wils dus en veel smaken om mee te experimenteren.

milky bubble theeMilky bubble tea

Benodigdheden: Tapioca parels, 100 ml sterke zwarte thee (bijv. English Breakfast), 200 ml melk (plantaardige melk of volle melk), scheutje siroop (bijv. maple syrup of honing), ijsklontjes.

  • Bereid de tapioca parels volgens de instructies op de verpakking. Spoel de parels daarna af onder koude water en doe ze in een kommetje met de siroop en meng goed.
  • Zet 100 ml sterke, zwarte thee en laat 5 minuten afkoelen.
  • Vul een glas tot ¼ met de tapioca parels en giet de thee erover.
  • Voeg de ijsklontjes toe en vul het glas verder met melk. Roer goed door elkaar en serveer met een extra dik rietje. Wil je het graag nog zoeter hebben? Voeg dan wat extra siroop toe.

Fruity bubble tea

Benodigdheden: 1 of 2 eetlepels siroop*, 5 gram jasmijnthee (zoals onze Jasmine Green), 400 ml water, 4 eetlepels tapioca parels en ijsblokjes

*siroop kan je zelf maken (1 eetlepel bruine suiker mengen met 1 eetlepel gekookt water) of kopen (bijvoorbeeld de Monin Rietsuiker siroop of een andere lekkere smaak naar keuze)

  • Zet ongeveer 400 ml jasmijnthee op 80°C en laat 5 minuten afkoelen.
  • Bereid de tapioca parels volgens de instructies op de verpakking.
  • Vul een schudbeker tot de rand met ijsblokjes en voeg 1 à 2 lepels siroop toe (afhankelijk van hoe zoet je wil de bubble tea wil).
  • Voeg de jasmijn thee toe en schud goed door elkaar.
  • Doe wat tapioca parels in een drinkbeker en giet de inhoud van de schudbeker erbij.
  • Gebruik een extra dik rietje om te drinken en enjoy 😊

Ook op Thee.be konden we niet ontsnappen aan de bubble tea trend en hebben we heerlijke zwarte tapioca parels en een Bubble Tea gift set met benodigdheden aan ons assortiment toegevoegd.

De producten in deze blogpost

  • 8,95

    Deze tapioca parels vormen hét belangrijkste ingrediënt voor het maken van bubble tea. De parels worden gemaakt van de wortel van de maniokplant en zijn mild en lichtzoet van smaak. Niet in direct zonlicht plaatsen, maar bewaren op een koele, droge plaats. Na opening in...

  • Bubble tea is een heerlijk verfrissend drankje op basis van thee, melk en tapioca parels. Deze bubble tea set bevat alle benodigdheden om zelf eenvoudig je eigen bubble tea te maken. De box set bevat: Zakje met 250 gram tapioca parels Glas met deksel Extra...

  • Deze groene jasmijnthee is bijzonder populair. Dankzij de zachte smaak van de groene thee gecombineerd met het heerlijke bloemenaroma is dit een echte doordrinker doorheen de ganse dag. Groene thee heeft een kalmerend effect door zijn L-theanine, de totaal beleving van een bloemengeur geeft daarbij...

4 thoughts on “Bubble Tea: wat is het en hoe maak je het zelf?

  1. Alanes schreef:

    Hoe maak je de balletjes zelf

    Welke ingrediënten heb je daar voor nodig

    1. Melissa Hapers schreef:

      Hoi Alanes, je kan de tapioca parels inderdaad zelf maken, maar dit is een heel tijdsintensief proces dat extreem veel aandacht voor details vraagt. Daarom kiezen we zelf voor onze voorgemaakte tapioca parels. Zo kunnen we sneller genieten van een heerlijk bubble tea!

  2. Johan Dekens schreef:

    Ik heb de bubbel thee zelf gemaakt op basis van jullie informatie en het is heel goed gelukt. Merci Melissa!

  3. Margot schreef:

    Hey! JE MOET AARDBEIEN PLETTEN EN HEEL VEEL BLOEM BIJ TOEVOEGEN ZODAT JE EEN SOORT VAN DEEG HEBT.. DAN MAAK JE ER KLEINE BOLLETJES VAN EN LAAT HET KOKEN VOOR MAX 1U20 MIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *