goudsbloemen
Gezondheid

Waarom goudsbloemen in thee helpt bij ontstekingen en menstruatieproblemen

Goudsbloemen zijn kruidachtige planten met geeloranje bolvormige bloemen die heel wat goede voedingsstoffen bevatten. Zo zorgen bepaalde stoffen in de goudsbloem ervoor dat wondes en infecties sneller zouden genezen. Ook zou het veel antioxidanten bevatten. Een overzichtje waarom het best de moeite loont om af en toe eens goudsbloemen aan je thee toe te voegen.

5 voordelen van goudsbloemen in thee

De Azteken gebruikten goudsbloemen al als medicijn en in hun ceremonies, en terecht.

  1. Bepaalde stoffen zoals triterpenen en steroïden maken dat goudsbloemen ontstekingsremmend De bloem wordt van oudsher ingezet om wondes en zweren beter te laten genezen. Wie last heeft van wondes in de mond of van maagzweren kan geholpen worden door goudsbloemextract te drinken. Een bad met goudsbloem kan helpen bij vaginale infecties en urineweginfecties, maar ook bij aambeien.
  2. Goudsbloemen bevatten veel vitamine C, wat een krachtige antioxidant is en je lichaam helpt beschermen tegen cardiovasculaire ziektes en beroertes.
  3. De ontstekingsremmende werking helpt ook pijn in de gewrichten en door artritis te verlichten.
  4. Goudsbloemen zijn goed om je immuunsysteem op te krikken en kunnen de symptomen van een verkoudheid of een zere keel verzachten.
  5. Wie kampt met het premenstrueel syndroom en veel last heeft van pijnlijke krampen kan gebaat zijn door thee met goudsbloem te drinken. De bloemen zorgen ervoor dat de bloedcirculatie verbetert en verminderen de krampen dankzij hun ontstekingsremmende stoffen. Heb je dus veel pijn voor of tijdens je menstruatie, dan kan je altijd eens een kopje thee met goudsbloem proberen. Het drinken van een warme drank zal je op zich al doen ontspannen, wat ook nog eens helpt om de krampen te verminderen.

Benieuwd om te testen? Bij Thee.be vind je theebloemen van groene thee met goudsbloemen. In warm water ontvouwen de goudsbloemen zich prachtig als opengaande bloemen. Je schenkt de thee het best op in een glazen pot of kop zodat je kan genieten van dit prachtige schouwspel. Het voordeel van deze thee is dat je er nog eens alle voordelen van groene thee bij krijgt. Dat is wat we officieel een win-winsituatie noemen!

Hoe maak je deze thee?

Neem een handvol bloemblaadjes en giet daar kokend water overheen. Laat de thee vijf minuten trekken. Verwijder dan de bloemblaadjes met een fijne zeef en drinken maar.

Bronnen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92761/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0975148312410044

De producten in deze blogpost

  • In de Chinese provincie Guangxi worden prachtige blaadjes uitgekozen voor deze theebloemen. Met de hand worden ze samengebonden rond een prachtige goudsbloem. Dewelke zich in warm water zal ontvouwen als een opengaande bloem. De magie bestaat erin het onluiken van de theebloem te aanschouwen. Schenk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *