saliethee
Gezondheid

Saliethee: goed voor gezondheid van de vrouw en zoveel meer

Salie is naast onder meer gember, kamille en brandnetel een natuurlijk wondermiddel vol helende stoffen. Het is rijk aan ontstekingsremmende stoffen en antioxidanten en wordt heel vaak voorgeschreven voor een snellere wondheling van de huid, maar ook van de mond en keel. Daarnaast is het goed voor de vrouwelijke gezondheid en vermindert het opvliegers tijdens de menopauze.

Bom van antioxidanten

Salie is een eeuwenoud natuurlijk middeltje tegen allerlei kwaaltjes. Er zitten heel wat krachtige plantaardige bestanddelen in die maken dat het kruid, familie van munt, zo goed is voor ons.

  • Saliethee bevat veel antioxidanten die je helpen beschermen.
  • Het bevat ook veel rozemarijnzuur, een antioxidant dat onder meer ontstekingen vermindert en de bloedsuikerspiegel verlaagt.
  • Salie bevat aanzienlijk wat vitamine K, goed voor de botten, bloedsomloop en een goede bloedstolling.

Goed voor de orale gezondheid

pure sage salietheeTandartsen schrijven vaak salie voor bij orale problemen zoals ontstekingen en wondes in de mond, een slechte adem of een pijnlijke keel. In het Midden-Oosten wordt salie ook vaak gebruikt bij zwangere vrouwen die kampen met ochtendmisselijkheid. Het zou ook de borstmelkproductie verminderen bij vrouwen die te veel melk aanmaken. Hierover is wel nog maar weinig wetenschappelijk onderzoek gevoerd.

Wat wel duidelijk onderbouwd is, is dat saliethee aanzienlijk opvliegers vermindert bij vrouwen die in hun menopauze zijn. Een studie volgde acht weken lang 71 menopausale vrouwen die elke dag een tablet verse salie innamen. De hevigheid en de frequentie van de opvliegers verminderde met maar liefst 64 procent.

Je houdt het wel beter op maximum een paar tassen saliethee per dag, omdat salie in grote hoeveelheden niet goed is voor de gezondheid. Het bevat een stof, thujon genaamd, die giftig kan zijn als het in grote dosissen wordt ingenomen. Maar geen zorgen, je kan helemaal zonder zorgen genieten van je heerlijk kopje saliethee! Bij thee.be vind je dit krachtige kruid in combinatie met gember, munt, appelschijfjes en citrusaroma in onze Kung Flu Fighter van Or Tea, een kruidenthee die wordt gebruikt tegen ziektes. Natuurlijk verkopen we ook deze prachtige pure saliethee die je los kan zetten met een filter of een thee-ei!

Bronnen

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21433280/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22194722/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24860730/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26610815/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27732556/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21630133/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29403626/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22117784/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22194722/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22194722/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22117784/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27515877/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26668706/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26458283/

De producten in deze blogpost

  • 5,90

    Deze saliethee bestaat uit versneden gedroogde saliebladeren. Salie smaakt lichtjes zoet en wordt als kruideninfusie vaak 's avonds gedronken, dit omdat het geen cafeïne bevat. Salie smaakt fris en kruidig en geeft een warm gevoel. Salie heeft van nature heel wat antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen....

  • Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: "Preventie is de beste behandeling." Het is natuurlijk beter om "Moeder Natuur" je vitaliteit een boost te laten geven en te voorkomen dat deze nare verkoudheid of een ander vervelend kwaaltje überhaupt opduikt. Door deze thee te drinken,...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *