gemberthee
Gezondheid

Geef je immuniteit een boost met een lekker kopje gemberthee

De winter is in aantocht, tijd om je met zoveel mogelijk natuurlijke sterkmakers zo gezond mogelijk te houden. Gemberthee is een klassieker die je weerstand verbetert en je stress vermindert. Je kan hem natuurlijk met een stukje verse gember maken, of voor één van onze zalige gemberblends gaan.

  • Wij brachten het beste van gember samen in onze Gingerally van AMBAR Tea, een gemberthee met citroengras en groene thee. De combinatie met groene thee maakt dat je echt een opkikker krijgt.
  • Wie liever een kruidenthee heeft zonder cafeïne kan genieten van onze Ginger Fresh, een zalig verwarmende infusie met gember, zoethout, limoengras en citroen. Het is dankzij het zoethout een heel zachte thee die trouwens ook heel lekker koud kan worden gedronken.
  • Hou je het liever puur, kies dan voor de Pure Ginger, uniek in zijn smaak met pittige en zoete ondertonen. Heerlijk om puur te drinken, met een beetje honing bij of in combinatie met zwarte theeblaadjes of andere kruiden.
  • Minder fan van losse thee? Check zeker onze EnerGinger van Or Tea?, handige theebuiltjes met gemberpoeder vermengd met citroenverbena, rozemarijn en citroengras voor een snelle opkikker!

Gingerally Ambar TeaGinger keeps the doctor away

Gember is familie van de kurkuma- en kardemomwortel en wordt al heel lang als kruidengeneesmiddel tegen heel wat kwaaltjes gebruikt.

  1. Gember is goed voor het hart en bloedvaten: het helpt je cholesterol te verlagen en je bloedsomloop te verbeteren. Het kan ook helpen om bloedklonters en hartaanvallen te vermijden.
  2. Gember is ook een erg gekend middeltje tegen misselijkheid. Mensen die chemotherapie moeten krijgen hebben vaak veel baat bij het drinken van een kopje gemberthee tegen de misselijkheid. Ook bij ochtendmisselijkheid is het een erg efficiënt middel en vormt het een waardevol alternatief voor mensen die geen standaardmedicatie mogen inhouden. Voorlopig is het nog niet wetenschappelijk onderbouwd dat gember ook echt zou werken tegen reisziekte, maar het loont zeker de moeite om het een kans te geven.
  3. Gember werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Heb je vaak last van menstruatiepijn, hoofdpijn of pijnlijke spieren en gewrichten, probeer dan zeker wat vaker een kopje gemberthee te drinken.
  4. Gemberthee kan ook ondersteunend werken als je kampt met overgewicht. Het kan je hongergevoel verminderen en kan ook je bloedsuikerspiegel verbeteren. Uiteraard is het aangeraden om hierover advies van je arts in te winnen.

De producten in deze blogpost

  • 5,19

    Deze pure gemberthee kan zowel op zichzelf of als toevoeging bij andere thee of kruiden gedronken worden. Je mag deze infusie zetten op kooktemperatuur zodat alle goede stoffen waar gember zo bekend voor staat eruit kunnen komen. Gember heeft een bijzonder pittige kruidige smaak maar...

  • Met deze Gingerally losse thee van AMBAR komen Aziatische dagdromen tot leven en dit vooral door de heerlijke geur van gember en citroengras. In het Oosten worden aan deze ingrediënten heel wat voordelen toegeschreven voor zowel lichaam als geest. Ze worden gecombineerd met groene thee...

  • 4,39

    Een frisse gemberthee met een toets van limoengras. Om de smaak extra fijn te maken, is er een toets van zoethout aan toegevoegd. Geen spicy kruidenthee, maar eerder zacht dankzij het zoethout. Heel erg lekker warm, maar ook enorm aangenaam als het koud wordt geserveerd,...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *