gemberthee
Theeblog

Geef je immuniteit een boost met een lekker kopje gemberthee

De winter is in aantocht, tijd om je met zoveel mogelijk natuurlijke sterkmakers zo gezond mogelijk te houden. Gemberthee is een klassieker die je weerstand verbetert en je stress vermindert. Je kan hem natuurlijk met een stukje verse gember maken, of voor één van onze zalige gemberblends gaan.

  • Wij brachten het beste van gember samen in onze Gingerally van AMBAR Tea, een biologische gemberthee met citroengras en groene thee. De combinatie met groene thee maakt dat je echt een opkikker krijgt.
  • Wie liever een kruidenthee heeft zonder cafeïne kan genieten van onze Ginger Fresh, een zalig verwarmende infusie met gember, zoethout, limoengras en citroen. Het is dankzij het zoethout een heel zachte thee die trouwens ook heel lekker koud kan worden gedronken.
  • Hou je het liever puur, kies dan voor de Pure Ginger, uniek in zijn smaak met pittige en zoete ondertonen. Heerlijk om puur te drinken, met een beetje honing bij of in combinatie met zwarte theeblaadjes of andere kruiden.
  • Minder fan van losse thee? Check zeker onze EnerGinger van Or Tea?, handige theebuiltjes met gemberpoeder vermengd met citroenverbena, rozemarijn en citroengras voor een snelle opkikker!

Gingerally Ambar Tea Ginger keeps the doctor away

Gember is familie van de kurkuma- en kardemomwortel en wordt al heel lang als kruidengeneesmiddel tegen heel wat kwaaltjes gebruikt.

  1. Gember is goed voor het hart en bloedvaten: het helpt je cholesterol te verlagen en je bloedsomloop te verbeteren. Het kan ook helpen om bloedklonters en hartaanvallen te vermijden.
  2. Gember is ook een erg gekend middeltje tegen misselijkheid. Mensen die chemotherapie moeten krijgen hebben vaak veel baat bij het drinken van een kopje gemberthee tegen de misselijkheid. Ook bij ochtendmisselijkheid is het een erg efficiënt middel en vormt het een waardevol alternatief voor mensen die geen standaardmedicatie mogen inhouden. Voorlopig is het nog niet wetenschappelijk onderbouwd dat gember ook echt zou werken tegen reisziekte, maar het loont zeker de moeite om het een kans te geven.
  3. Gember werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Heb je vaak last van menstruatiepijn, hoofdpijn of pijnlijke spieren en gewrichten, probeer dan zeker wat vaker een kopje gemberthee te drinken.
  4. Gemberthee kan ook ondersteunend werken als je kampt met overgewicht. Het kan je hongergevoel verminderen en kan ook je bloedsuikerspiegel verbeteren. Uiteraard is het aangeraden om hierover advies van je arts in te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *