citroenverveine
Gezondheid

Hoe citroenverveine je gezondheid kan ondersteunen

Kruidenthees kunnen echt wel een verschil maken voor je immuniteit en gezondheid. Citroenverveine (ook gekend als verbena verveine) is misschien vooral bekend als ideale thee voor het slapengaan, maar dit groene kruid heeft nog veel meer in zijn mars.

Verveine TheeCitroenverveine: een ideaal slaapmutsje

Misschien heb je al vaak een citroenverveine gedronken voor het slapengaan? Ideaal, want zo verveine wordt al heel lang aangewend bij slaapproblemen. Onderzoekers onderzochten wat het effect als honderd mensen met insomnia 10 ml citroenverveinesiroop innamen voor ze gingen slapen. Het resultaat was verbluffend: de mensen die de siroop innamen sliepen beter dan zij uit de placebogroep.

Minder ontstekingen en celschade

Verveine is niet alleen ondersteunend bij een slechte slaap; de specifieke bestanddelen helpen om je cellen te beschermen tegen schade. Daarom is het extra aangewezen voor atleten, gezien hun lichaam door de inspanning veel stress ondervindt en de spieren soms schade oplopen. Onderzoekers lieten atleten 400 mg citroenverveine-extract innemen voor en tijdens een inspanningstest gedurende tien dagen. De atleten die het extract innamen hadden minder pijn en hadden minder creatinine kinase in hun bloed, een stof die de spieren beschadigt. Sowieso is het ook voor niet-atleten een aanrader: hoe minder schade aan de cellen en hoe meer antioxidanten, hoe beter je gezondheid.

Wat ook volop wordt onderzocht is het positieve effect van citroenverveine op oxidatieve stress en ontstekingen. Oxidatieve stress vindt plaats als er een onevenwicht is in je lichaam tussen de verdediging van antioxidanten en de productie van beschadigende vrije radicalen. Het kan leiden tot celschade en een verhoogd risico op ziekte. Je kan onder meer oxidatieve stress krijgen door het gebruik van medicatie, overmatig alcoholgebruik, roken, te lang in de zon zitten, obesitas of intensief sporten. Verschillende studies tonen aan dat het innemen van 400 mg citroenextract helpt om ontstekingen te verminderen en om oxidatieve stress te verminderen.

Regelmatig een kopje citroenverveine drinken is dus alleen maar een goed idee.

Onze verveinethee

Natuurlijk hebben we bij Thee.be een mooie, kwalitatieve verbena verveinethee tegen een scherpe prijs. Laat hem 5 tot 8 minuten infuseren, en je krijgt de perfecte verveinethee die je dus allerhande leuke voordelen kan opleveren!

 

De producten in deze blogpost

  • Een populaire kruidenthee die al jaren veel fans heeft. De gedroogde verveine bladeren – ook wel citroenverbena genoemd – geuren sterk en dankzij de etherische olie die in de bladeren te vinden is. Verschillende helende eigenschappen worden toegeschreven aan verveine met steeds meer wetenschappelijke studies...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *