brandnetelthee
Gezondheid

Waarom brandnetelthee een echte vitaminebom is

Theedrinken voor de gezondheid wordt al duizenden jaren gedaan en vond zijn oorsprong in China, waar het echt als geneesmiddel werd ingezet. Het drinken van brandnetelthee is onder meer goed voor mensen die gevoelige urinewegen hebben of kampen met pijnlijke gewrichten en spieren. Specifiek in het kader van artritis kan het de pijn en ontsteking helpen afremmen.

  1. Brandnetels zou erg gezond zijn, omdat het veel polyfenolen bevat, een groep van antioxidanten die beschermen tegen hart- en vaatziekten, ontstekingen en obesitas.
  2. Heb je vaak last van urineweginfecties of van prostaataandoeningen, dan is het drinken van brandnetelthee zeker een aanrader, gezien brandnetel mild vochtafdrijvend is. Onderzoek uit 2013 toont aan dat mannen met goedaardige prostaathyperplasie (BHP), een aandoening die een vergrote prostaatklier bij mannen veroorzaakt, minder last hebben van onder meer pijn bij het plassen als ze brandnetelextract innamen.
  3. Ook voor artritis en spierpijn werkt brandnetel enorm ondersteunend. De Arthritis Foundation suggereert dat brandnetelthee de pijn en ontsteking die gepaard gaat met artrose kan verminderen.
  4. Brandnetel heeft ook veelbelovende effecten op de bloedsuikerspiegel en kan de alvleesklier helpen om meer insuline te helpen aanmaken of af te geven.
  5. Brandnetel is erg voedzaam en zit vol mineralen. Je hebt er niet veel van nodig om de voedingsstoffen eruit te halen. Het zit bomvol ijzer, calcium, kalium en magnesium. Je vindt er ook heel veel vitamine C in, ideaal dus voor als je een verkoudheid voelt opkomen. Ook als je vaak last hebt van stress, helpen de nutriënten uit brandnetel je zowel mentaal als fysiek te ondersteunen. Brandnetel is ook bijzonder rijk aan ijzer en dus erg geschikt als je lijdt aan bloedarmoede.

Nettle Kettle

Nettle Kettle BrandneteltheeZo drink je brandnetelthee!

Nog nooit brandnetelthee gedronken en benieuwd naar de smaak? Vergelijk het met een typische kruidenthee waarbij je een lichte toets van spinazie proeft.

Brandnetelthee maken is heel eenvoudig: je laat het 5 à 10 minuten infuseren en je kan beginnen genieten. Hou je van een smaakje extra, dan kan je er altijd een beetje honing, stevia of kaneel aan toevoegen. In ons gamma zit de Nettle Kettle, een pure brandnetelthee van hoge kwaliteit die je gewoon met je theefilter of thee-ei kan zetten!

Bronnen:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24273930/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26950453/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10705733/
https://www.mdpi.com/2072-6643/10/11/1618
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24273930/

De producten in deze blogpost

  • 6,95

    Brandnetel komt voor in de wilde natuur en heeft daardoor een hogere voedingswaarde. Je hebt er dus niet veel van nodig om de nutriënten eruit te halen. Vooral de jonge toppen zijn erg voedzaam. Brandnetel is bijzonder voedzaam en zit vol mineralen als ijzer, calcium,...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *