Recept Chai Latte
Recepten

Het allerbeste Chai Latte recept

There, I said it! En over mijn eigen receptje nog wel. Maar soms moet je een kat een kat noemen en na heel lang experimenteren en uitproberen is dit het resultaat: de perfecte chai latte!

In dit receptje gaan we helemaal van scratch te werk en gebruiken we de meest traditionele zwarte thee uit India: de Assam Mokalbari. Wil je toch op een snellere manier een kop chai latte zetten, dan kan je onze Black Chai gebruiken. Hierbij zitten de chai kruiden al bij in je zwarte thee melange.

Ingrediënten chai latté:

 • 2 cm gember
 • 1 liter water
 • 2 kaneelstokjes
 • 6 kardemompeulen
 • 1 tl zwarte peperbolletjes
 • 1 steranijs
 • 2 el losse zwarte thee
 • 3 el ahornsiroop
 • 750 ml havermelk (of andere melk)

Chai Latte ReceptMethode:

Doe 1 liter water in een grote kookpot en voeg hier de gember aan toe. Breng het aan de kook en zet dan op een lager vuur voor zo’n 6 minuten. Haal de pot daarna van het vuur.

Neem ondertussen een steelpannetje en voeg hier de kruiden aan toe (kaneel, kardemom, zwarte peperbollen, steranijs). Breek hierbij de kaneelstokjes in stukjes. Rooster nu de kruiden in het pannetje. Doe dit voor enkele minuutjes en let erop dat de kruiden niet aanbranden.

Je keuken ruikt al heerlijk nu!

 Doe de geroosterde kruiden en de losse thee bij in de pot water. Laat zo’n tien minuutjes trekken. Doe na deze 10 minuten de ahornsiroop erbij en roer goed.

Giet de pot met water, kruiden, thee en gember over in een andere pot en haal daarbij alles door een zeef. Dit aftreksel is de basis van je Chai Latte en kan je eventueel in de koelkast bewaren voor de komende dagen.

Doe de havermelk in een grote pot en schuim deze op. Dat kan je bijvoorbeeld doen door er met een staafmixer door te gaan. Verwarm daarna de opgeschuimde havermelk.

Verdeel nu in glazen. Gebruik hierbij steeds 2/3 thee en 1/3 opgeschuimde melk.

Smakelijk!

PS: heerlijk met een koekje erbij!

Dit recept vind je ook in mijn kookboek Gezellige Gezonde Goesting, uitgegeven door njam! TV.

De producten in deze blogpost

 • 9,99

  De assamregio in India staat bekend voor zijn thee met een heel specifiek aroma; sterk en pittig met een licht moutig aroma. Deze thee kan op zichzelf gedronken worden maar wordt ook vaak gecombineerd met een scheutje melk en een suikertje. De assamregio bevindt zich...

 • 5,99

  Deze Chai melange kent een opmars sinds de chai latte alle harten verovert. Deze versie is zacht en niet erg gekruid, maar bevat wel diepe aroma’s van gember, zwarte peper, kardemom, kaneel en anijszaad. Een aangename en overtuigende thee voor elk seizoen. Ingrediënten Zwarte thee...

 • Vroeger dronken we een thee steeds uit een tas, de typische mok met een oor. Maar steeds meer vinden we glazen en kopjes zonder oor terug. Dit leunt meer aan bij de traditionele manier van theedrinken. Het voordeel van een glas zonder oor en zonder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *