thee-accessoires
Thee drinken, Thee zetten

10 Must-have thee-accessoires voor in elke theecollectie

Om losse thee om te toveren tot een heerlijk drankje, heb je de juiste thee-accessoires nodig. Het aanbod thee accessoires is enorm, van de meest basis accessoires tot handige hebbedingentjes. Ook komen de meeste thee benodigdheden in allerlei leuke kleuren, formaten en vormen. We zochten uit welke thee accessoires zeker niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Brewista Mat Zwart Waterkoker met ZwanenhalsWaterkoker op temperatuur

Om het beste uit je thee te halen, is het aan te raden om deze op de juiste temperatuur te zetten. De temperatuur van het water heeft een grote invloed op de smaak van de thee. Zo krijg je bijvoorbeeld bittere thee als je groene thee op een te hogere temperatuur zou zetten. Wij hebben bij Thee.be een groot assortiment aan waterkokers op temperatuur en dat voor ieders budget.

Weegschaal

De grammage is een belangrijke parameter bij het zetten van thee en is afhankelijk van het soort thee en de zetmethode die je verkiest. Kies je voor de westerse zetmethode, de Oosterse methode ook wel gekend als ‘Gong Fu Cha’ of ga je voor de methode van de herboristen? Welke zetwijze je ook kiest, een weegschaal is cruciaal om de correcte hoeveel theeblaadjes af te wegen.

Theeschepje

Een theeschepje is handig om eenvoudig je losse thee vanuit een theeblik in je theepot te scheppen. Bovendien is het de ideale manier om alles netjes en hygiënisch te houden. Ook wanneer je geen weegschaal zou hebben, kan een theeschepje helpen bij het scheppen van de juiste hoeveelheid thee. Bij Thee.be hebben we een theeschepje ‘perfect cup’ die de ideale hoeveelheid thee schept voor één kop thee.

Theeschepje ‘perfect cup’

Theefilter

Een goede thee filter is essentieel voor het zetten van losse thee. De zeefgaatjes van de theefilter zijn heel fijn waardoor er geen theeblaadjes in je water terecht kunnen komen. Er bestaan verschillende theefilters met elk hun eigen kenmerken. Bij het kiezen van een filter denk je best even aan de theetas of theepot die je wil gaan gebruiken. Bij Thee.be hebben we theefilters in allerlei vormen en kleuren.

Theeglas met filterTheeglas of theetas

Een mooie theetas of theeglas zal je favorieten thee nóg beter te laten smaken. Vele theetassen of glazen hebben ook ingebouwde filters, een afdruipschaaltje of komen als een leuke set. Wij hebben een zeer grote keuze aan verschillende soorten theeglazen en theetassen. In glas of porselein, met een leuke print of een mooi effen kleur, groot of klein, we hebben het allemaal!

Theepot

Een theepot is vooral handig als je graag thee zet voor meerdere personen. Sommige theepotten hebben ook een ingebouwde filter, dit is vooral praktisch als je graag losse thee drinkt. Theepotten zijn meestal vervaardigd uit glas, porselein of gietijzer en elk type materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Zo zijn gietijzeren theepotten heel hittebestendig, terwijl glas het aroma en de smaak van de thee perfect behoud.

Tuitenrager

Een tuitenrager is een must-have voor het schoonmaken van je theepot. De tuit van een theepot is vaak moeilijk proper te houden omdat er geen spons of doekje bij kan. Echter met het borsteltje van een tuitenrager kan je er eenvoudig bij. Het schoonmaken van je theepot na elk gebruik is cruciaal om te zorgen dat je theepot zo lang mogelijk meegaat.

Tuitenrager voor theepot

Theeblikken

Als je losse thee van hoge kwaliteit koopt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk goed blijft. Theeblikken zijn speciaal gemaakt zodat de thee luchtdicht en lichtvrij bewaard kan worden. Dankzij een theeblik blijft de smaak en de aroma’s van de thee langer behouden. Een theeblik zet je best ook op een koele, droge en donkere plaats. We hebben allerlei mooie theeblikken in verschillende designs en formaten.

Onderzetter voor je glas

Om te voorkomen dat je theetas of theeglas kringen maakt, is het steeds handig om je tas op een onderzetter te zetten. Een onderzetter maakt je theetas ook veel stabieler, waardoor je minder kans hebt om deze om te stoten. Onze favorieten materialen voor onderzetters zijn siliconen en kurk vanwege de stabiliteit en duurzaamheid.

Dienblad

Een mooi dienblad is ook een leuk alternatief in plaats van een onderzetter. Zo is er toch iets onder je glas, moest er wat thee morsen. Bijkomend is een dienblad ook een handige manier om meerdere theeglazen of theetassen tegelijk te dragen en te serveren. Wij hebben bij Thee.be een mooi rechthoekig dienblad gemaakt uit bamboe.

Klein bamboe dienblad

Of je nu een beginnende theedrinker bent of een jarenlange theefan, deze must-haves thee-accessoires mogen zeker niet ontbreken in jouw theecollectie!

 

De producten in deze blogpost

  • Deze theefilter van roestvrij staal is zeer handig in gebruik dankzij het bijbehorende schaaltje. De sierlijke hendels maken van deze filter een échte bestseller. Deze theefilter heeft een diameter van 5,5 centimeter.

  • Een Brewista elektrische waterkoker met een elegante zwanenhals en handvat. Deze waterkoker heeft een volledig zwarte afwerking en kan temperaturen instellen tot op 1 graad nauwkeurig. Ook bevat de waterkoker enkele bijkomende functie, zoals een timer en een warmhoudfunctie. Details Materiaal: rvs, kunststof Capaciteit: 1...

  • Deze tas werd vervaardigd uit borosilicaat, of ook wel hardglas genoemd. Dit maakt materiaal zorgt ervoor dat de tas licht qua gewicht is maar toch heel sterk. De inhoud van deze tas is 470 ml. Ideaal voor de fervente theedrinker dus. De tas komt met...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *