Genmaicha Thee
Theesoorten

Genmaicha Thee: wat is het & waarom moet je hem zeker proeven!

Vandaag in de kijker op de blog van Thee.be staat onze nieuwste aanwinst in het gamma; de Genmaicha. Een thee die wij in het Westen speciaal noemen maar die in Japan een dagelijkse drank is. Wat er vooral speciaal aan is, is dat deze groene thee gecombineerd wordt met geroosterde en soms ook met gepofte rijst. Dit geeft een uniek smaakprofiel aan deze thee.

Genmaicha Thee JapanGenmaicha was oorspronkelijk een thee voor de armere Japanners. Thee was duur en omdat ze zich niet veel thee konden veroorloven vulden ze deze aan met gebrande rijstkorrels. Bovendien was het ook een manier om meer nutriënten binnen te krijgen – het is onder andere een bron van selenium. Ondertussen is de drank wijdverspreid in Japan en wordt het door veel Japanners dagelijks gedronken. Het wordt ook wel eens popcornthee genoemd.

De groene thee die gebruikt wordt in een Genmaicha is traditioneel een Japanse Bancha, hoewel het uitzonderlijk ook wel eens met een Sencha gecombineerd wordt wat dan de Houji Genmaicha genoemd wordt. Ook wordt er soms nog wat matcha aan toegevoegd waardoor de rijstkorrels groen verkleuren.

De geroosterde rijst geeft deze thee een heel apart smaakprofiel en voor wie nieuw is in het groene theeassortiment het de ideale instapper. Bovendien is deze thee perfecte om te schenken voor de fervente koffieliefhebber. Omdat de thee een geroosterde afdronk en aroma heeft kunnen koffiedrinkers deze thee vaak sterk appreciëren.

Toch is deze Genmaicha anders dan andere geroosterde thee zoals sommige Oolongs bijvoorbeeld. Dit omdat niet de blaadjes van de thee zelf geroosterd worden maar de rijst. Daardoor geeft hij een mildere, licht nootachtige smaak en is het aroma lichter dan dat van geroosterde oolongs.

De prefecte thee voor wie alle voordelen van groene thee wil met een interessante twist qua smaak. Je vindt onze Japanse Genmaicha – en andere Japanse theesoorten –  in ons aanbod groene thee’s.

De producten in deze blogpost

  • 7,50

    Het Japanse woord ‘Genmai’ betekent ‘natuurlijke rijst’ en hiermee wordt gerefereerd naar de gepofte rijst die aan de groene Japanse thee wordt toegevoegd. De groene thee in de Genmaicha is de typische Japanse Bancha. De rijstkorrels zijn 50% geroosterd en sommige korreltjes zijn gepoft. Zijn...

  • 8,29

    Een Sencha en een Bancha stammen af van dezelfde Japanse theeplant. Nadat de thee geplukt wordt, wat in Japan quasi altijd machinaal gebeurt, worden de blaadjes handmatig gesorteerd. De jongere theeblaadjes worden over het algemeen gebruikt voor Sencha en de grotere, iets robuustere bladeren voor...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *