Genmaicha Thee
Theeblog

Genmaicha Thee: wat is het & waarom moet je hem zeker proeven!

Vandaag in de kijker op de blog van Thee.be staat onze nieuwste aanwinst in het gamma; de Genmaicha. Een thee die wij in het Westen speciaal noemen maar die in Japan een dagelijkse drank is. Wat er vooral speciaal aan is, is dat deze groene thee gecombineerd wordt met geroosterde en soms ook met gepofte rijst. Dit geeft een uniek smaakprofiel aan deze thee.

Genmaicha Thee Japan Genmaicha was oorspronkelijk een thee voor de armere Japanners. Thee was duur en omdat ze zich niet veel thee konden veroorloven vulden ze deze aan met gebrande rijstkorrels. Bovendien was het ook een manier om meer nutriënten binnen te krijgen – het is onder andere een bron van selenium. Ondertussen is de drank wijdverspreid in Japan en wordt het door veel Japanners dagelijks gedronken. Het wordt ook wel eens popcornthee genoemd.

De groene thee die gebruikt wordt in een Genmaicha is traditioneel een Japanse Bancha, hoewel het uitzonderlijk ook wel eens met een Sencha gecombineerd wordt wat dan de Houji Genmaicha genoemd wordt. Ook wordt er soms nog wat matcha aan toegevoegd waardoor de rijstkorrels groen verkleuren.

De geroosterde rijst geeft deze thee een heel apart smaakprofiel en voor wie nieuw is in het groene theeassortiment het de ideale instapper. Bovendien is deze thee perfecte om te schenken voor de fervente koffieliefhebber. Omdat de thee een geroosterde afdronk en aroma heeft kunnen koffiedrinkers deze thee vaak sterk appreciëren.

Toch is deze Genmaicha anders dan andere geroosterde thee zoals sommige Oolongs bijvoorbeeld. Dit omdat niet de blaadjes van de thee zelf geroosterd worden maar de rijst. Daardoor geeft hij een mildere, licht nootachtige smaak en is het aroma lichter dan dat van geroosterde oolongs.

De prefecte thee voor wie alle voordelen van groene thee wil met een interessante twist qua smaak. Je vindt onze Japanse Genmaicha – en andere Japanse theesoorten –  in ons aanbod groene thee’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *