thee adventskalender
Overige

DIY: eigen thee adventskalender maken

Adventskalenders zijn een leuke manier om te tellen naar Kerstmis. Er bestaan allerlei soorten kalenders met chocolade, zeepjes, muesli… én natuurlijk ook thee. Wel is het niet eenvoudig om er eentje te vinden met losse thee, de meeste bevatten theebuiltjes. Een leuke, winterse activiteit is om zelf je eigen adventskalender te maken met losse thee of kwalitatieve builtjes. Een zelfgemaakte thee adventskalender is ook super origineel om cadeau te geven.

Thee kiezen: losse thee of builtjes

De eerste stap is om 24 lekkere theetjes te kopen voor je kalender. Denk hierbij vooral aan winterse smaken, kerstthee, verwarmende kruideninfusies… Ook moet je kiezen of je een adventskalender maakt met losse thee of builtjes.

Op Thee.be hebben we veel winterse theetjes zoals Apple Spice, Orange Cookie, Pu-Erh Yunnan, Chocoberry Kiss, Very Berry Muffin, Forest Walk, Golden Tippy AMBAR, Cosy Nights, Ginger Fresh, Rooibos & Orange Shuffle, Verbena Verveine… De Garden of Eden collectie is ook heel geschikt en bevat vele verwarmende theetjes zoals de Earl Grey – Garden of Eden en de Gemberthee – Garden of Eden. En voor de liefhebbers van theebuiltjes zijn er onze eigen builtjes van House of Tea of de builtjes van Or Tea?.

Budget tip: Heb je nog een grote voorraad thee, neem dat een aantal theetjes uit je collectie en gebruik ze in je kalender. Zo kan je leuke theetjes uit je eigen collectie herontdekken of je persoonlijke favorieten cadeau geven als je de kalender voor iemand anders maakt.

adventskalender thee ideeLeuke vorm zoeken

Als je eenmaal de thee gekocht hebt, heb je 24 plaatsjes nodig. Voor losse thee zijn kleine blikjes ideaal, zoals onze klein wit vierkant theeblik of onze set van 4 stapelblikken. Versier de blikjes met leuke kerststickers en nummer ze van 1 tot 24.

Een andere optie is om een oude adventskalender te hergebruiken of een mooi houten exemplaar aan te schaffen. Deze vind je misschien op zolder, in een kringwinkel of zijn te koop in vele winkels tijdens de eindejaarperiode. Ze bestaan in allerlei leuke vormen en maten, zoals bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, kerstboom, kersttrein… En eens je een leuke gevonden hebt, kan je deze ook elk jaar opnieuw gebruiken.

Nog een optie is om de thee in kleine envelopjes te doen. Zoek 24 envelopjes in kerstthema, bijvoorbeeld groene of rode envelopjes, met een kerstdesign… Ook kan je zelf witte enveloppen pimpen met kerststickers of stempels. Nummer de envelopjes en hang ze op. Een mooie manier is om ze op te hangen aan een speciale slinger voor kerstkaartjes of aan een mooi kerstlint.

Samenstellen van je adventskalender

Doe je gekozen thee in je adventskalender. Losse thee kan je bijvoorbeeld ook zelf in builtjes doen met onze ‘theezakjes om zelf te vullen’ om ze makkelijker te laten passen in je adventskalender. Eventueel kan je ook telkens een extra stickertje of papiertje toevoegen met de naam van de thee.

Zorg zeker voor voldoende afwisseling, zodat je geen twee gelijkaardige theetjes achter elkaar hebt.

En voilà, klaar is je thee adventskalender!

Enkele tips

  • Zorg voor een duidelijke nummering, zodat je elke dag goed weet welk deurtje/schuifje/envelopje je moet opendoen.
  • Je kan ook aan iemand vragen om de adventskalender voor jou te vullen, zodat je zelf niet weet welke thee waar zit. Zo ben je zeker verrast bij het openen!
  • Als je de adventskalender cadeau wilt doen, is leuk om op sommige dagen (in het begin van kalender op dag 1 of 2) in plaats van thee, een leuk klein thee accessoires bij doen zoals een theefilter, theeknijper of theeschepje.
  • Je kan ook kiezen voor 12 Days of Christmas in plaats van een adventskalender met 24 dagen. Dan heb je minder verschillende theetjes nodig en is je kalender sneller klaar.

De producten in deze blogpost

  • In elk blikje past ongeveer 20 gram thee – de exacte capaciteit is afhankelijk van het volume van de theebladeren. Details Materiaal: blik Kleur: zilverkleurig Afmetingen: diameter 5,9 cm – hoogte 4,5 cm - totale hoogte 19,7 cm

  • 5,89

    Deze melange is een perfecte winter thee maar kan perfect het hele jaar door gedronken worden om dat cosy gevoel te krijgen. Het karakter van deze melange zit hem in zijn pittig en kruidig aroma gecombineerd met fruitige tonen en de gezellige smaak van kaneel....

  • Dit kleine witte theeblikje blikt uit in zijn eenvoud. Bewaar makkelijk je lievelingsthee in dit blik en houdt je thee langer vers. Ook leuk om verschillende blikjes naast elkaar te zetten. Met een stukje washi tape en een leuk stiftje markeer je ook makkelijk je...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *