Rose Quartz AMBAR met komkommer en citroen
Recepten

Iced tea recept: Rose Quartz AMBAR met komkommer en citroen

Zon? Check. Iced tea? Check. Niets zo heerlijk als tijdens een warme, zonnige dag zelfgemaakte iced tea te drinken. Met dit recept op basis van de Rose Quartz van AMBAR, een witte thee blend met bergamot en bloemen, maak je in een handomdraai lekkere iced tea. Deze iced tea is niet alleen heel leuk en eenvoudig om te maken, maar ook verfrissend én gezond.

Deze Rose Quartz AMBAR is één van de theetjes uit ons iced tea pakket. Dit iced tea pakket bundelt 8 infusies en blends die heerlijk zijn als iced tea. Voor de samenstelling van ons iced tea pakket zijn we doorheen heel ons theeassortiment gegaan en hebben we allerlei theetjes getest. Na vele liters iced tea gedronken te hebben, kozen we onze 8 favorieten.

Iced Tea Pakket

Dit iced tea receptje is er eentje van onze theesommelier Steffi Vertriest. Ze experimenteerde erop los om de best passende ingrediënten te vinden voor bij de Rose Quartz van AMBAR.

Ingrediënten (voor 1 liter iced tea)

 • 10 gram Rose Quartz AMBAR
 • 500 ml water
 • 500 gram grote ijsblokken (+ extra voor in de glazen)
 • 4 schijfjes citroen
 • 6 platte slierten komkommer
 • 2 takjes munt

Rose Quartz Iced TeaMethode

Maak een kannetje thee met de Rose Quartz AMBAR theebladeren. Deze witte thee zet je best op 80 graden Celsius, om te voorkomen dat hij bitter wordt. Laat de thee zo’n 3 a 4 minuten trekken.

Laat even afkoelen en neem dan een grote kom, doe er de helft van de ijsblokken erbij en giet de thee erover. De thee is nu onmiddellijk koud. Doe nu de komkommer, de citroen en de munt erbij.

Wanneer je de iced tea uitgiet, doe dan nog ijsblokjes in de glazen en garneer eventueel met citroen en munt.

De producten in deze blogpost

 • Oorspronkelijke prijs was: €4,00.Huidige prijs is: €3,40.

  Deze Bai Mudan thee komt uit de provincie Fujian in China, waar de theeblaadjes zorgvuldig geplukt worden mét voor ze volledig geopend zijn. De knoppen en de eerste twee blaadjes van de theeplant worden gebruikt voor deze witte thee. Zijn frisse en zachte smaak wordt...

 • 46,00

  Op warme dagen is er niets leuker dan zelf iced tea maken. In dit pakket zitten verschillende blends en infusies die stuk voor stuk heerlijk zijn als iced tea. In principe kan van elke thee iced tea gemaakt worden, maar sommige lenen zich er beter...

 • Vroeger dronken we een thee steeds uit een tas, de typische mok met een oor. Maar steeds meer vinden we glazen en kopjes zonder oor terug. Dit leunt meer aan bij de traditionele manier van theedrinken. Het voordeel van een glas zonder oor en zonder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *