tropische vruchten iced tea
Recepten

Iced tea recept: Tropical Paradise met rood fruit

Tropical Paradise is een zomerse fruitthee op basis van mango en ananas. Dé ideale basis voor een heerlijke en frisse zelfgemaakte iced tea. Deze tropische iced tea is een gezond alternatief voor gesuikerde frisdranken of alcoholische drankjes. Ook ideaal om te serveren als aperitief tijdens een BBQ of zomers etentje.

Deze Tropical Paradise maakt deel uit van ons zomers iced tea pakket. In dit iced tea pakket zitten 8 heerlijke infusies en blends die perfect zijn om zelf eenvoudig iced tea van te maken. Er gingen heel wat uren testen aan vooraf om uit heel ons theeassortiment de 8 beste theetjes voor iced tea te kiezen, maar het is ons gelukt. We kozen voor 8 infusies en blends op basis van groene thee, zwarte thee of fruitthee die stuk voor stuk heerlijke iced teas maken.

Het recept van deze Tropical Paradise met rood fruit is afkomstig van onze theesommelier Steffi Vertriest. Ze testen allerlei ingrediënten en vond de zomerse smaken die de perfecte aanvulling vormen op onze Tropical Paradise. Het resultaat? Een heerlijke, zomerse combo van mango en ananas met rood fruit.

Iced Tea Pakket

Tropical Paradise met rood fruitIngrediënten (voor 4 à 5 glazen)

  • 12 gram Tropical Paradise
  • 1 liter water
  • 2 handen diepvries rood fruit
  • 1 el ahornsiroop
  • ijsblokken

Methode:

Doe de Tropical Paradise in 1 liter heet water en laat zo’n 10 minuten trekken. Giet daarna over in een andere pot en verwijder daarbij de losse kruiden. Laat even afkoelen en zet het daarna in de koelkast om goed koud te worden.

Neem een steelpannetje en verwarm het rood fruit. Wanneer de vruchten warm zijn, prak ze dan tot moes. Voeg vervolgens de ahorn toe. Laat het geheel afkoelen.

Verdeel het rodevruchtenmengsel over 4 à 5 glazen. Doe het glas vol ijsblokjes en leng aan met de Tropical Paradise iced tea.

De producten in deze blogpost

  • Een infusie boordevol fruit. Deze mix van verschillende exotische fruitstukjes is perfect voor wie houdt van een heerlijk zoete fruitthee. Naast de tonen van ananas, mango en aardbei heeft deze infusie ook een aangename punch. Een thee waar je onmiddellijk vrolijk van wordt en die...

  • 46,00

    Op warme dagen is er niets leuker dan zelf iced tea maken. In dit pakket zitten verschillende blends en infusies die stuk voor stuk heerlijk zijn als iced tea. In principe kan van elke thee iced tea gemaakt worden, maar sommige lenen zich er beter...

  • Vroeger dronken we een thee steeds uit een tas, de typische mok met een oor. Maar steeds meer vinden we glazen en kopjes zonder oor terug. Dit leunt meer aan bij de traditionele manier van theedrinken. Het voordeel van een glas zonder oor en zonder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *