tropische vruchten iced tea
Theeblog

Iced tea recept: Tropical Paradise met rood fruit

Tropical Paradise is een zomerse fruitthee op basis van mango en ananas. Dé ideale basis voor een heerlijke en frisse zelfgemaakte iced tea. Deze tropische iced tea is een gezond alternatief voor gesuikerde frisdranken of alcoholische drankjes. Ook ideaal om te serveren als aperitief tijdens een BBQ of zomers etentje.

Deze Tropical Paradise maakt deel uit van ons zomers iced tea pakket. In dit iced tea pakket zitten 8 heerlijke infusies en blends die perfect zijn om zelf eenvoudig iced tea van te maken. Er gingen heel wat uren testen aan vooraf om uit heel ons theeassortiment de 8 beste theetjes voor iced tea te kiezen, maar het is ons gelukt. We kozen voor 8 infusies en blends op basis van groene thee, zwarte thee of fruitthee die stuk voor stuk heerlijke iced teas maken.

Het recept van deze Tropical Paradise met rood fruit is afkomstig van onze theesommelier Steffi Vertriest. Ze testen allerlei ingrediënten en vond de zomerse smaken die de perfecte aanvulling vormen op onze Tropical Paradise. Het resultaat? Een heerlijke, zomerse combo van mango en ananas met rood fruit.

Iced Tea Pakket

Tropical Paradise met rood fruit Ingrediënten (voor 4 à 5 glazen)

  • 12 gram Tropical Paradise
  • 1 liter water
  • 2 handen diepvries rood fruit
  • 1 el ahornsiroop
  • ijsblokken

Methode:

Doe de Tropical Paradise in 1 liter heet water en laat zo’n 10 minuten trekken. Giet daarna over in een andere pot en verwijder daarbij de losse kruiden. Laat even afkoelen en zet het daarna in de koelkast om goed koud te worden.

Neem een steelpannetje en verwarm het rood fruit. Wanneer de vruchten warm zijn, prak ze dan tot moes. Voeg vervolgens de ahorn toe. Laat het geheel afkoelen.

Verdeel het rodevruchtenmengsel over 4 à 5 glazen. Doe het glas vol ijsblokjes en leng aan met de Tropical Paradise iced tea.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *