Green Wakame Virgin Mojito
Recepten

Iced tea recept: Green Wakame Virgin Mojito

Zelf iced tea maken opent een wereld van mogelijkheden. Welke thee kies je? En welke ingrediënten vullen de thee perfect aan? Onze theesommelier Steffi Vertriest experimenteerde erop los. Hét resultaat? Een mocktail op basis van Green Wakame, een blend van groene thee met zeewier en citroengras.

Deze Green Wakame is één van de 8 theetjes uit ons iced tea pakket. Dit pakket bevat 8 blends en infusies die heerlijk zijn om iced tea van te maken. Voor het samenstellen van ons iced tea pakket zijn we door heel ons theeassortiment gegaan en hebben we vele liters iced tea gedronken. We kozen onze 8 favorieten en bundelde ze in een zomers iced tea pakket.

Iced Tea Pakket

Ingrediënten – 4 glazen

 • 12 gram Green Wakame
 • 5 takjes munt
 • 1/2 limoen, in schijfjes + extra als afwerking
 • 2 tl Kristalsuiker + versiering voor de glazen
 • ijsblokken

green wakame Mojito ReceptMethode

Doe de Green Wakame in 1 liter water met een temperatuur van 80 graden, laat zo’n 3 a 4 minuten trekken. Giet over in een andere pot en verwijder daarbij de losse thee. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om goed koud te worden.

Neem twee diepe borden en vul eentje met water en eentje met de extra kristalsuiker. Dop de rand van het glas even in het water en vervolgens in de suiker zodat het glas een gesuikerd randje krijgt.

Verdeel de halve limoen in vier kwartjes en doe eentje in elk glas. Doe er ook drie blaadjes munt bij en verdeel de 2 tl suiker over de glazen. Stamp allemaal even aan, zodat de smaken zich vermengen.

Vul de glazen aan met ijsblokken.

Leng vervolgens aan met de koude Green Wakame iced tea. Werk af met een schijfje limoen en een extra takje munt per glas.

 

De producten in deze blogpost

 • 5,39

  De combinatie van groene thee - van de Camelia Sinensis - en de Braziliaanse maté - Ilex Paraguariensis of ook wel de Yerba maté plant - zorgen voor een echte opkikker, maar dé grote ster in deze blend is uiteraard het zeewier, de wakame. Wakame...

 • 46,00

  Op warme dagen is er niets leuker dan zelf iced tea maken. In dit pakket zitten verschillende blends en infusies die stuk voor stuk heerlijk zijn als iced tea. In principe kan van elke thee iced tea gemaakt worden, maar sommige lenen zich er beter...

 • Vroeger dronken we een thee steeds uit een tas, de typische mok met een oor. Maar steeds meer vinden we glazen en kopjes zonder oor terug. Dit leunt meer aan bij de traditionele manier van theedrinken. Het voordeel van een glas zonder oor en zonder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *