Wil je losse thee kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In ons assortiment vind je een ruim aanbod van de ‘echte’ thee – met blaadjes van de Camellia Sinensis, maar je kan bij ons evengoed fruitthee, infusies en blends kopen. Al onze thee’tjes worden zorgvuldig geselecteerd, met een grondige kwaliteitscontrole, want net zoals jij houden wij van uitmuntende thee!

Resultaat 1–24 van de 111 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Innerlove AMBAR

Biologische Rooibosthee met vlierbloesem
(5 klantbeoordelingen)

Een infusie van traditionele Zuid-Afrikaanse rooibos met vlierbloessem en rozen. Uit de biologische theelijn AMBAR. Een zakje bevat 80 gram.

Cosy Nights

Een kruidige mix met anijsondertonen
(3 klantbeoordelingen)

Een klassieke mengeling van kruiden in deze thee (framboos, rozenbottel, vlierbessen, zonnebloemen) brengen je heerlijke avonden.

Da Hong Pao

Premium Oolong thee uit China
(1 klantbeoordeling)

Deze oolong thee wordt ook wel eens een rots-thee genoemd. Omdat hij op een rotsachtige terroir groeit heeft hij een zeer mineraalrijke smaak. Een pareltje! Dit zakje Da Hong Pao oolong thee bevat 50 gram theeblaadjes.

Dragon Pearls

Parels van groene jasmijnthee uit China
(5 klantbeoordelingen)

Exclusieve jasmijn parels uit China, ook wel de champagne onder de thee genoemd. De bolletjes worden met de hand gerold, de smaak is delicaat en zacht. Dit zakje groene jasmijnparels bevat 50 gram theeparels.

Almond Sencha

Groene Sencha thee met amandel en bloemen
(3 klantbeoordelingen)

Een groene sencha thee met een zoet amandelaroma. In een zakje vind je 100 gram thee.

Apple & Ginger Fusion

Groene theeblend met appel en gember

Fris en heerlijk aromatisch, dat zijn de karakteristieken van deze groene theeblend! De populaire combinatie van appel en gember zorgt voor de heerlijke smaak en de theeblaadjes maken er een verkwikkende kop van.

Apple Spice

Infusie van gember en appelthee
(2 klantbeoordelingen)

Een pittige en zoete mix van appel en gember. Je vindt een combinatie van drie verschillende soorten appels in deze infusie.

Assam Mokalbari

Zwarte Assam thee uit India
(2 klantbeoordelingen)

Een klassieke assamthee uit de tweede plukperiode, van één van de topplantages uit de Assam regio in India. Dit zakje zwarte thee bevat 100 gram theebladeren.

Bancha

Groene thee uit Japan

Een groene Japanse thee die gemaakt wordt van de grotere en sterkere blaadjes die lager groeien op de theeplant. Deze Bancha is zacht van smaak, discreet en licht grassig. Het is tevens een perfecte groene thee voor beginners. Dit zakje Japanse groene Bancha thee bevat 75 gram theebladeren.

Black Chai

Zwarte thee met Indische kruiden

Zwarte thee is erg populair. Deze versie is zacht en niet erg gekruid, maar bevat wel diepe aroma’s van gember, zwarte peper, kardemom, kaneel en anijszaad. In dit zakje zit 100 gram.

Black Deca

Cafeïnearme zwarte thee uit India

Voor wie graag wil minderen in cafeïne, maar toch wil genieten van zijn favoriete warme drank is er deze zwarte thee uit Assam. Deze Indische thee werd gedecafeïneerd.

Black Lemon

Zwarte thee blend met citroen

Een klassieker! Een milde zwarte thee met citroensmaak en citroenzeste.

Ceremonial Matcha (BIO)

Ceremonieel Biologisch matcha poeder
(1 klantbeoordeling)

Een hoog kwalitatieve biologische ceremoniële matcha afkomstig uit Kagoshima Japan. Met uiterste zorg geteeld en volgens de meest authentieke processen vermalen.

Ceylon Pekoe UVA Highlands

Zwarte thee uit Sri Lanka

Deze zwarte thee uit Sri Lanka komt van het befaamde UVA Highland Tea estate, één van de oudste theevelden van het land. De theeplanten zijn er meer dan 100 jaar oud en deze zeer volwassen theebladeren zorgen voor een robuuste smaak met citrusnoten en een mineraalachtige ondertoon.

Ceylon Pettiagalla

Zwarte Ceylon thee uit Sri Lanka
(1 klantbeoordeling)

Een vol aromatische zwarte Ceylon thee uit Sri Lanka. Dit zakje bevat 100 gram theebladeren.

Chocoberry Kiss

Zwarte Chocolade & Bessenthee
(1 klantbeoordeling)

Een melange van zwarte China Ceylon thee met cacao, rode vruchten en kaneel. In dit zakje thee vind je 100 gram thee.

Cui Min

Witte thee uit China

Witte thee uit de provincie Hunan, China. Dit zakje witte Cui Min thee bevat 50 gram theebladeren.

Darjeeling

Zwarte thee uit India

Een zwarte thee uit Darjeeling met een zachte ondertoon en het typische Darjeeling aroma. Een zwarte thee met een vol aroma, een pittige en lichtzoete ondertoon. Dit zakje Darjeeling thee bevat 75 gram theebladeren.

Dark Pearl Oolong

Exclusieve Oolongthee uit Taiwan

Een donkere oolong uit Taiwan, met een hogere oxidatiegraad. Deze half gefermenteerde thee is één van de favorieten van de thee connaisseurs! Het amberkleurige kopje heeft een gelaagd aroma waar fruittonen de bovenhand nemen.

Divine Strawberry

Theeblend met groene en zwarte thee

Een mooie kleurrijke mélange met zwarte thee aangevuld met een portie groene theeblaadjes en zowel fruit als bloemen. Je vindt er ondertonen van bessen, exotisch fruit en rozenbottel. “A touch of pink” krijgt deze melange door zijn rozenblaadjes.

Earl Grey

Een klassieker onder de zwarte thee

Een klassieker die ver terug in de tijd gaat. Al sinds 1833 wordt de olie van bergamotvruchten aan zwarte thee toegevoegd om een heerlijk fris aroma te creëren. Het leidt tot een unieke smaak en een amber kleurig kopje.

English Breakfast

Zwarte theeblend

Klassieke English Breakfast thee met de typische sterke smaak. Een combinatie van Assam thee en Sumatra thee. In dit zakje zit 100 gram zwarte thee.

Fancy Oolong

Oolong thee uit Taiwan

Deze elegante oolong uit Taiwan doet zijn naam alle eer aan door zowel zijn delicate bladstructuur als zijn harmonieuze aroma. Een ware sensatie voor de smaakpapillen waardoor hij wel eens “de champagne onder de thees” genoemd wordt.

Forest Walk

Zwarte thee met bosvruchten
(1 klantbeoordeling)

De zwarte theeblaadjes van de Camelia Sinensis gaan hand in hand met de verschillende bosvruchten die de show stelen in deze melange. Het diep en warm aroma weerklinkt ook in zijn smaak en doet meteen wegdromen. Voor de ideale pauze tijdens de dag!

Losse kent de laatste jaren een grote opmars. Waar in het Westen de term ‘thee’ lang hand in hand ging met het klassieke builtje, traditioneel gevuld met zwarte CTC thee, vinden meer en meer mensen nu de weg naar losse thee. De exponentieel groeiende populariteit van groene thee – die in de eerste instantie interesse wekte door zijn vele gezondheidsvoordelen – heeft daar veel mee te maken. Jarenlang keken we in het Westen niet verder dan dat builtje met tot poeder vermalen zwarte thee, maar de opkomst van groene thee deed het Westen beseffen dat thee veel meer was dan dat.

Met de komst van groene thee ontdekten steeds meer mensen dat de theewereld een waanzinnig groot domein is met een rijkelijke geschiedenis, waar nog zoveel te ontdekken valt. We leerden dat er niet zoiets is als enkel het verschil groene thee en zwarte thee maar dat er binnen die categorieën ook nog heel veel verschillen zijn. We ontdekten dat je Chinese en Japanse groene thee hebt bijvoorbeeld en hoeveel die smaken wel verschillen van elkaar. Maar ook binnen die Chinese theecultuur ontdekten we verschillen zoals een Gunpowder thee, een Mao Feng, een Ling Jung en natuurlijk de populaire groene jasmijnthee. Wat later kreeg witte thee steeds meer aandacht, wederom omwille van de prachtige eigenschappen voor onze gezondheid en omwille van zijn minimale bewerkingsproces. Recent verschijnt ook matcha steeds meer op het toneel, de groene thee van Japan die in tegenstelling tot andere thee in poedervorm gedronken wordt en daarmee één van de enige theetjes is waarbij je de theebladeren zelf mee opdrinkt.

In de laatste jaren opende er voor vele Westerlingen een geheel nieuwe theewereld. En door het openen van deze wereld kregen we ook meer interesse in de oorsprong van thee. Builtjes thee is een heel Europese manier van theedrinken maar nu we steeds meer diepgang in thee zoeken schakelen we ook over naar losse thee. In het Oosten wordt quasi enkel losse thee gedronken. En dat is niet zo verwonderlijk. Thee heeft een geschiedenis van duizenden jaren en uiteraard zijn builtjes een zeer recente uitvinding, gemaakt om het de Westerling zo makkelijk mogelijk te maken. Builtjes thee past helemaal binnen de haastige levensstijl van bij ons.

losse thee Losse thee vraagt net dat ietsje meer. Nu we onszelf steeds meer bewust zijn van hoe onze haastige levensstijl een negatieve impact heeft op onze gezondheid, gaan steeds meer mensen manieren zoeken om te vertragen, ze nemen weer de tijd om zichzelf op te laden. En daar is losse thee ideaal voor. Losse thee dwingt je om een momentje te nemen, om bewuster in het nu te zijn. Onder andere in China en Japan maar ook in andere theelanden gaat thee hand in hand met ceremonies en rituelen. Losse thee is er veel meer dan de bron voor een lekkere warme drank, het is een sociaal gebeuren, een event, een manier om mensen bij elkaar te brengen, het is doorspekt met spiritualiteit en mythes en ja het wordt zelfs gebruikt om zaken te doen. Theezetten wordt er aanzien als een kunst en een vorm van gastvrijheid.

Nu we in het Westen steeds meer bewust worden van hoe we consumeren en waar onze voedingsproducten vandaan komen én de wondere en vooral immens grote wereld van thee zich opent, groeit de interesse voor losse thee aan een razend tempo. We willen onze tijd nemen, we willen die prachtige volle theebladeren zien, we ontdekten de hypnotiserende kracht van de theebladeren die zich ontkrullen in een pot warm water, we laten onze smaakpapillen kennis maken met allerhande nieuwe belevingen en we beginnen zelfs het ritueel van het Oosten te waarderen.

De Westerse manier van losse thee schenken:

In het Westen gebruiken we vaak een grote theepot om thee te schenken. Binnen de Westerse methode van theezetten zijn er nog eens twee verschillende manieren. De klassieke Westerse manier van theezetten en de herboristische manier van thee zetten. Voor de klassiek Westerse zetmethode van losse thee gebruik je ongeveer 12 gram op een liter. Deze laat je dan trekken voor zo’n 2 a 3 minuten. Nadat de losse thee voldoende getrokken heeft haal je de theefilter eruit om ervoor te zorgen dat de thee niet verder kan infuseren. Je kan ook de twee-kannen-techniek gebruiken waarbij je de bladeren los in een theepot laat trekken en dan door een theezeef of theefilter de thee overgiet in een andere pot om vervolgens te serveren.

Een andere methode is de herboristische methode waarbij veel minder losse theebladeren gebruikt worden en de thee langer getrokken wordt. De vuistregel hier is 2 gram per liter en een trektijd van zo’n 15 minuten. Dit heeft het voordeel dat er meer verschillende stoffen uit de theebladeren gehaald worden. Het kost wel wat meer tijd. Voor deze methode is het aan te raden om een thee onderstelletje met een kaars te gebruiken zodat je thee niet koud wordt.

De Oosterse manier van theezetten:

losse thee zetten De traditionele Oosterse manier is veel minder bekend bij ons. Maar heeft voor vele een heel meditatieve invulling. Uiteraard zijn er verschillende Oosterse zetmethoden, wat niet zo verwonderlijk is, aangezien de theecultuur zich bevindt in vele verschillende landen met andere gebruiken en voorkeuren. Eén van de bekendste methodes is de Chinese wijze; de Gong Fu Cha methode. Hierbij wordt een Gaiwan of een Yixing pot gebruikt. Bij deze zetmethode van losse thee worden heel veel theebladeren in een klein kopje gedaan (zo’n 100 tot 200 ml), er wordt water (op de juiste temperatuur) over gegoten en na minder dan een minuut wordt de losse thee al afgegoten, traditioneel in een pitcher en niet met behulp van een theefilter. Vervolgens wordt de thee van de pitcher in kleine kopjes gegoten voor het aantal personen rond de tafel. De Gong Fu Cha methode is een veel traditionelere manier van theeschenken en draait daarom ook meer rond het sociale gebeuren. Uiteraard kan je de Gong Fu Cha methode ook puur voor jezelf gebruiken, het is een mooie manier om voor jezelf je losse thee ervaring aan een ritueeltje vast te hangen en dat heeft iets heel meditatiefs.

Bij Thee.be proberen we een zo ruim mogelijk aanbod aan losse thee te presenteren zodat je kan kennismaken met verschillende soorten losse zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong en pu-erh. Daarnaast gaan we ook opzoek naar wat meer exclusieve thee’tjes. Maar ook bieden we verschillende melanges en infusies aan. We gaan steeds op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen om je op deze manier te blijven verbazen over de wondere wereld van thee. Bij Thee.be zijn we ervan overtuigd dat thee het beste is wat je kan drinken en dat er voor iedereen wat wils is. Of je nu houdt van het zoete van een vruchtenthee of het de bittere afdronk van een matcha, thee is er voor iedereen.