theepot kiezen
Thee zetten

Hoe de perfecte theepot kiezen: enkele tips

Theepotten vind je in allerlei verschillende vormen, groottes en materialen. Bij het uitkiezen van een nieuwe theepot is het belangrijk om vooraf even na te denken waarvoor die gebruikt zal worden. Drink je meestal thee alleen? Of zal de theepot gebruikt worden om thee te zetten voor meerdere tea lovers? Ook het soort thee dat je zal zetten zal de juiste keuze mee bepalen. Zal de theepot voornamelijk gebruikt worden voor losse thee of eerder voor theezakjes? Kies je voor een theepot uit glas, porselein of gietijzer? Kortom er zijn een heel aantal zaken om over na te denken in de zoektocht naar dé perfecte theepot. We helpen je graag op weg met dit overzicht.

Gietijzeren theepot BenifukiGrootte

Zet je meestal enkel thee voor jezelf? Dan is het handiger om een kleinere theepot te gebruiken. Een goede grootte voor een eenpersoons theepot is tussen de 250 ml en 600 ml.

Of zet je eerder thee voor meerdere personen? Kies dan voor een grotere theepot met een capaciteit van 700 ml à 1200 ml.

Persoonlijke voorkeur

Thee zetten en drinken is bij vele een momentje van rust. Het is daarom ook belangrijk om je gevoel te volgen bij het uitkiezen van een theepot.

Welke materiaal spreek je het meeste aan? Welke kleur of design vind je het mooiste? Kies een theepot waar je blij van wordt en je theemomentje zal nog meer zen worden.

Glazen Theepot Inox FilterMet of zonder ingebouwde filter

Sommige theepotten hebben een ingebouwde filter, dit is handig als je graag losse thee drinkt. Met een ingebouwde filter is het niet nodig om de thee nog eens te filteren voordat je het in een theetas of glas uitschenkt.

Zet je vooral thee met theezakjes, dan is het handiger om een theepot te nemen zonder ingebouwde filter.

Materiaal

De drie meest voorkomende materialen bij theepotten zijn glas, gietijzer en porselein. Elk type materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Zo zijn gietijzeren theepotten heel hittebestendig, terwijl glas minder zwaar is en dus handiger is om de thee mee uit te schenken. We hebben hieronder een kort overzicht gemaakt van de voor- en nadelen van deze drie types materialen.

VOORDELEN NADELEN
Glazen theepot Mogelijkheid om theeblaadjes te zien ontvouwen

Duurzaamheid van gehard glas, borosilicaatglas en dubbelwandige glas

Handig om uit te schenken

Te combineren met de meeste thee infusers

Flexibel gebruik (zowel voor losse thee als theezakjes)

Behoud het aroma, de warmte en de smaak van de thee perfect

Fragiel

Gevoelig voor theeplekken

Kan erg warm worden

 

Gietijzeren theepot

 

Grote keuze aan designs & kleuren

Hittebestendig

Sterk en duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan

 

Blijft heel lang warm dus enige voorzichtigheid is nodig om geen vingers te verbranden

Mogelijk tot roestvorming (enkel bij theepotten zonder emaillen binnenwand)

Afbladeren emaillen binnenwand (enkel bij theepotten met emaillen binnenwand)

Porseleinen theepot

 

Grote keuze aan designs & kleuren

Optimaal behoud van warmte

Tijdloos

Fragiel en breekbaar

 

Hopelijk helpt dit overzicht bij het vinden van de theepot die het beste bij je past. Hier bij Thee.be hebben we een groot aanbod aan theepotten in allerlei verschillende kleuren, materialen en formaten. Heb je graag persoonlijke begeleiding in je zoektocht naar de perfecte theepot? Contacteer ons via whatsapp, email of telefoon.

De producten in deze blogpost

  • Een grijze gietijzeren theepot met een maximale capaciteit van 0,8 liter. Een duurzame keuze. Met het juiste onderhoud gaat deze theepot vele jaren mee.  De theepot is ook binnenin geëmailleerd en wordt geleverd inclusief een theefilter. Ideaal om de thee lang warm te houden. Zet...

  • Deze glazen theepot is een klassieker in ons gamma. Hij is perfect voor wie ervan houdt om de theeblaadjes zienderogen te laten ontluiken. Glas is een duurzaam materiaal en mits een beetje zorg kan deze theepot dan ook jaren meegaan.   Tevens is het de perfecte pot...

  • Mooie porseleinen theepot in het muntgroen met een maximale capaciteit van 1,1 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *