Wil je losse groene thee kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. We stellen je graag voor aan onze ruime selectie groene thee. Vanuit verschillende Aziatische landen selecteerden we die groene thee’tjes die ons deden wegdromen en we zijn ervan overtuigd dat ze ook jou zullen kunnen bekoren. Maak een reis door de verschillende smaakprofielen, van gerookt over grassig tot bloemig en fruitig. Ontdek de vele dimensies van groene thee hier.

Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Groene losse thee kent de laatste jaren een grote opmars. Waar zwarte thee in builtjes lang de standaard was in Europa, won losse zwarte thee al langer terrein en vind nu ook groene thee al verschillende jaren de weg tot in de huiskamers van de Europeanen.

losse groene thee Groene thee won populariteit dankzij de onderzoeken naar de drank die sinds de jaren 2000 steeds meer opduiken. Groene thee bevat namelijk heel wat stoffen die goed zijn voor onze gezondheid. In de onderzoeken wordt vooral de hoeveelheid antioxidanten naar voren geschoven. De polyfenolen in groene thee kunnen inflammatie en ontsteking remmen én helpen kankercellen te bestrijden. Ook EGCG’s – ofwel epigallocatechin gallaat – trokken de aandacht van de onderzoekers. Deze blijken de hoofdreden te zijn van de vele voordelen van groene thee. Maar daar stopt het onderzoek niet, zo werd er al evidentie gevonden voor de kracht van groene thee op verschillende functies van ons brein, ontdekten ze al een potentieel beschermende rol van groene thee op borstkanker, prostaatkanker en darmkanker én ziet het er naar uit dat groene thee je metabolisme stimuleert en op deze manier kan het je ook helpen om af te vallen.

Hoe verschilt groene thee van andere thee zoals zwarte of witte thee bijvoorbeeld? In principe is alle “echte thee” dezelfde, alleszins komt het van dezelfde plant; de Camellia Sinensin of ook wel de Chinese theeplant. Het grote verschil zit in het verwerkingsproces achteraf. Hierbij wordt zwarte thee volledig geoxideerd (een oxidatiepercentage van 100%) en groene thee niet geoxideerd (een oxidatiepercentage van nabij de 0%). Voor een groene thee plukt men het knopje en de eerste twee blaadjes van de theeplant, de kunst is om de bladeren snel te verhitten zodat het oxidatieproces stopt, dit doet men door het te stomen of het te wokken. Japanse groene thee zal eerder gestoomd worden en ziet daarom felgroen, een Chinese groene thee wordt eerder gewokt en ziet daarom vaak groen tot lichtbruin.

Hoe schenk je best losse groene thee?

  • Om te beginnen kies je best een losse groene thee van een goede kwaliteit. Want wat er niet in zit kan je er ook niet uithalen. Niet enkel voor de smaak is de kwaliteit van je thee belangrijk maar ook omdat groene thee van mindere kwaliteit vaak veel fluoride bevat.
  • Weeg je theebladeren af. Er zijn verschillende zetmethoden voor losse groene thee maar volgens de traditionele Westerse methode gebruik je ongeveer 2 gram per kopje of 12 gram per liter en laat je deze maar een paar minuten trekken. Bij de Chinese Gong Fu Cha methode gebruik je meer losse groene thee en laat je het maar heel kort trekken.
  • Doe de losse groene thee in een thee ei, een theefilter of een theezakje om de theebladeren te infuseren.
  • Gebruik liefst flessenwater of gefilterd water, voor een optimale kwaliteit.
  • Verwarm het water tot 70 a 80 graden Celcius.

Groene thee is de meest gedronken thee in China, de bakermat van thee. Er zijn honderden verschillend productiemethoden en nog eens minstens zoveel cultivars en dus is het aanbod groene thee gigantisch. Bij Thee.be doen we dan ook ons best om ons publiek kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende soorten losse groene thee. De smaakprofielen hebben een enorm grote range zodat er voor iedereen wel een geschikte groene thee is en zodat je kan variëren naar believen om de juiste thee te vinden voor bij een specifiek gerechtje.