Op zoek naar een exclusieve thee om te kopen? Bij Thee.be gaan we steeds op zoek naar kwalitatieve thee met een interessant smaakprofiel. Af en toe vinden we ook een pareltje dat uitzonderlijk is in zijn productieproces of smaakprofiel. Als je dus op zoek bent naar een exclusieve thee, naar nieuwe ontdekkingen of smaakprofielen dan zal deze selectie je ongetwijfeld kunnen bekoren.

Toont alle 12 resultaten

Show sidebar

Da Hong Pao

Premium Oolong thee uit China
14,30

Dragon Pearls

Parels van groene jasmijnthee uit China
13,95

Dark Pearl Oolong

Exclusieve Oolongthee uit Taiwan
14,99

GABA Green Japan

Groene gaba thee uit Japan
11,95

Golden Yunnan

Premium zwarte thee uit China

Gyokuro Kagoshima

Exclusieve groene thee uit Japan

Himalaya Imperial Black

Exclusieve zwarte thee uit Nepal
12,95

Mini Puerh Tuo Cha

12,49

Silver Needle

Knopjes van witte thee uit China
14,25

Sticky Rice Oolong

Exclusieve oolong thee uit Thailand

Wonder Oolong India

Exclusieve oolongthee uit India

Honey Black

Exclusieve Taiwanese zwarte thee
14,99

Ben je een echte theeliefhebber en mag het voor jou wel een keer iets exclusiever zijn? Wil je jouw gasten een bijzondere smaaksensatie geven die alle andere sensaties overtreft? Misschien is een exclusieve thee dan wel iets voor jou. Onderstaande theesoorten bieden je net dat tikkeltje meer. Ze zijn het resultaat van een uniek proces met een vaak lange geschiedenis en traditie waarbij kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. Geen wonder dat verschillende van deze soorten een rijk gevulde prijzenkast hebben en hun weg vinden naar de beste restaurants en hotels ter wereld.

Kokeicha (Kukicha)

Kokeicha is een theesoort die je enkel en alleen in Japan terugvindt. Deze thee heeft niet alleen een unieke look, maar ook een unieke smaak. Het bijzondere aan deze thee is dat deze niet gemaakt wordt van de theebladeren zelf, maar eerder van een bijproduct van de theeproductie; namelijk de konacha… een soort van takjes. Het was in 1953 dat een zekere Mr. Takesawa het zonde vond om deze konacha niet te gebruiken, gewoon omdat het er niet uitzag (de takjes werden wel gebruikt als meststof). De man besloot om de konacha tot fijn poeder te malen, er water aan toe te voegen en er een pasta van te maken. Zijn eerste kopjes thee waren echter geen succes omdat de konacha in een soort van modder transformeerde. Na veel testen en proberen ontdekte de man dat het verhitten van de pasta tot 120 graden Celsius ertoe leidde dat de pasta veel steviger bleef. De man patenteerde zijn proces en kokeicha was geboren. Het zetten van de thee is zeer eenvoudig en de smaak is zeer verfrissend. Een echte en exclusieve aanrader die maar weinig in melanges wordt gevonden en het beste puur wordt gedronken.

Genmaicha

Genmaicha is een soort van groene thee die anders is dan andere theesoorten en dat heeft alles te maken met het bijzondere ingrediënt dat aan deze exclusieve thee wordt toegevoegd; geroosterde en gepofte bruine rijst. Alsof er popcorn in je thee wordt verwerkt. De smaak van groene thee kennen we allemaal, maar de aanwezigheid van de gepofte rijst geeft Genmaicha een uniek aroma dat hartig, zoet en nootachtig is. Bij het ruiken van deze thee zal je al snel in hogere zeemzoete sferen vertoeven.

Genmaicha is een traditionele Japanse groene thee die je dus een exclusieve thee mag noemen omwille van de gepofte bruine rijst. In feite gaat het om twee soorten bruine rijst die worden gebruikt om het hoofd te bieden aan de grasachtige smaak van klassieke groene thee. De bruine rijst wordt eerst een tijd in water ondergedompeld zodat deze makkelijker gestoomd kan worden. Nadien wordt de rijst gedroogd en vervolgens geroosterd. Nadat de rijst is afgekoeld, wordt een deel van de rijst nog gepoft om extra smaak en textuur toe te voegen.

Het verhaal gaat dat je deze thee vandaag de dag exclusief en uniek mag noemen, maar dat het vroeger een arme-mensen-thee was. De basis voor de thee hebben we immers te danken aan de armere bevolking die geen geld had om continu verse thee te drinken en het water dan maar aanvulden met rijst.

Jasmin Dragon Pearls

Een wonderlijke en exclusieve thee die bestaat uit een onovertroffen jasmijnaroma en niet-gefermenteerde groene theebladeren die zorgvuldig worden geselecteerd. Deze theesoort mag je een van de, gelukkig niet verborgen, wondertjes der thee noemen. De theeplanten groeien in de bergen in het zuidoosten van China. Elk jaar worden enkel de mooiste en jongste bladeren voor de thee geplukt. Vervolgens kan het proces beginnen dat deze thee van andere theesoorten onderscheidt. Na het plukken van de jonge bladeren worden ze immers letterlijk en figuurlijk in een bad van jasmijn ondergedompeld… niet 1 maal, maar tot wel 6 maal. 6 maal zijn het verse jasmijnbloemen die hun aroma aan de theebladeren geven. Zit het jasmijnbad erop dan worden de theebladeren gezeefd en worden ze met de hand opgerold tot kleine parels. Deze parels worden naast Dragon Pearls soms ook Buddha’s tears (tranen van Boeddha) of Dragon Tears (Drakentranen) genoemd. Het oprollen van de theebladeren tot kleine parels dient wel degelijk een specifiek doel. Pas bij het zetten van de thee zullen de bladeren zich immers ontvouwen en hun jasmijnaroma vrijgeven. Het zorgt voor een unieke infusie van aroma’s. Zoals het bij een exclusieve thee hoort, heeft deze theesoort ook de kleur van champagne. Veel exclusiever kan het niet.

Matcha thee

Als we matcha vertalen dan weten we meteen al wat meer over deze exclusieve thee. Matcha betekent namelijk letterlijk “poederthee”. En deze naam heeft de thee natuurlijk niet zomaar gekregen. Wie gewone groene thee drinkt, laat de theebladeren het water infuseren en gooit ze daarna weg. Bij matcha thee worden de bladeren zo verpulverd dat ze een poeder vormen. Het gaat om zeer fijn poeder dat een oplossing met het water vormt waardoor je dus eigenlijk de groene theebladeren mee opdrinkt. Uniek in de wereld van thee!

Het plukken van de theebladeren gebeurt volgens een specifieke procedure die we bij geen enkele andere groene thee terugvinden. De theeplanten worden met doeken bedekt voor ze geoogst worden. Het bedekken van de planten heeft als doel om de bladeren meer smaak en meer textuur te geven. Vervolgens worden enkel de beste bladeren geplukt en kort gestoomd om de fermentatie te stoppen. Nadien worden ze gedroogd en langere tijd bewaard om ze hun typische krachtige smaak te geven. Tot slot worden de bladeren tot poeder fijn gemaald.

Ook het bereiden van je kopje thee mag je gerust exclusief noemen. Volgens de traditie drink je matcha door een theelepel van het poeder te nemen, vervolgens je kopje ¾ te vullen en dan een speciale bamboeborstel (matcha klopper) te gebruiken om de thee op te kloppen tot deze schuimt.